God morgon..

Sitter här i soffan med blonderingsmedel i håret!. Nu ska jag testa att bli blond igen!.Jag är naturlingt blond/brun i gåret, men har haft mitt hår brunt i 5-6 år. Så ska bli kul och se hur jag känner mig i blont! :)  Började med att ha i att blekningsmedel i håret igårkväll, Så jag såg ut som en riktig morot när jag skulle gå och lägga mig!. haha, Nu får vi se om yttligare en blondering kan få de blont!.
Ni får se recultatet sen!.

Idag är de NYÅR som kanske alla vet!. Själv så ska jag och Andrés med min kusin och hennes kille till en kompis till dom. Har nog inte träffat honom innan, men de blir kul att lära känna lite nya människor!.

En nyårsklänning har jag inte fixat!. Så jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig?. Men de får jag ta och lista ut under dagen! :)


Ett snabbt inlägg om dagens fynd..

Långklänning 50% rea.
kostade mig 149 kr.







Kofta 50% rea.
Kostade mig 175 kr.



En söt liten skylt i metall.
(för att sätta på ytterdörren)
Kostade mig 89kr.





Dagens outfit:

tights i skinnimitation och transparent blus.
+ mina nya militärkängor till de!.






Fullspäckad dag..

Idag har jag haft fullt upp. Va hos gynekologen i morse (roligt?). Efter de så mötte jag upp Cecilia och Anton. Vi var och fika och jag busade såklart runt med lilla Anton!. Efter de så åkte jag mot högdalen för att möta Andrés och Heshar, så åkte vi vidare mot Farsta för att kollarunt yttligare en gång på mellandagsrean!. Köpte en långklänning, En kofta, En söt liten skylt och mer saker till mitt hemliga projekt (lampan) :D.
Lägger upp bilder om en stund.

Nu sitter jag, Heshar och Andrés hemma och väntar på Robert och Harris. Jag och grabbarna ska nörda och spela wii hela kvällen!. Men i morgon ska jag upp kl 8 och jobba!.


Söt Wilma

ELLE..

Nu ska jag tända några ljus, mysa ner mig i soffan under täcket
och bläddra igenom nya januarinumret av ELLE..


Hemma igen..

Kom precis hem från centrum. prominerade ner dit i kylan och mötte upp Cecilia, Denice och lilla Anton. Gick runt och kollade lite på mellandagsrean och fikade!. hittade tyvärr inget på rean, men de var trevligt!..

Nu ligger jag här i soffan igen och latar!.

En bild på mig från julafton.
Hade på mig ett par svarta jeans, ett brunt flätat läderskärp och en spetsblus!.
(vart tyvärr inte den bästa kvaliten på bilden)

Så klantigt av mig..

Idag känner jag mig så trött i hela kroppen, och kallt ute är de också!.

Jag bestämde mig för att gå och handla frukost för 1-2 timmar sedan. När jag slängt igen ytterdörren, så känner jag att nycklarna inte ligger i fickan!. Jag hade lyckats låsa ut mig själv!. Som tur e så jobbar min bror bara en bit här ifrån, så han kom och låste upp dörren åt mig. Tack Joakim :).

Nu ska jag klä på mig och åka ner till centrum. Ska möta upp Cecilia, Anton och Cecilias storasyster. Ska kolla runt lite på mellandagsrean!..

Vart lite stressigt nu, så svarar på kommentarer när jag kommer hem igen! :)


Mellandagsrea..

God morgon!.
Sitter just nu i soffan och kollar på rädda willy, sådan härlig film!. :)

Igår hade jag fullt upp med att flänga runt istan med andrés och kolla på mellandagsrean.. Fick med mig 2 härliga plagg och ett par skor!. Kom hem till mamma och pappa vid 6 tiden, då kom maria och eddie över. Så låg vi och kollade på film hela kvällen!.

Idag händer de nog inte så mycket!. Ska snart äta frukost och fortsätta pyssla på lampan jag håller på att göra (ni får se sen).

Måste bara säga att jag tycker de var otroligt mysigt att de vart snö denhär julen. Var länge sedan de var såhär mycket snö. Och såhär kallt har de vell aldrig varit förut?.

Här kommer mina mellandagsrea-fynd:

Svarta "militärkängor" i läder 30% rea.
kostade mig 998 kr.






Klänning 50% rea.
Kostade mig 150 kr






Transparent vit blus.
kostade mig 399 kr, ingen rea på den tyvärr.





juldagen..

God morgon i julstämningen!.
Idag är jag riktigt trött i huvet och hostig, Skulle inte förvåna mig om jag ska bli sjuk nu när jag är julledig!.

Men går hade jag en riktigt trevlig dag!. Åt först julfrukost med mamma, pappa, min ena bror, Cecilia och Anton. Och efter de så öppnades julklappar!.

Av min snälla pappa fick jag en ring i silver och ett halssmycke i form av en ko!. (fick tyvärr inte med de på bilden)
Av mamma fick jag dessa söta krukor och ett fint serveringsfat. Fick även ett kort där de stod att jag ska få en spegel som jag har hittat på ikea (den var förstor för mamma att få hem i sin lilla bil). Så ska köpa den innan jag tar mitt pick och pack och flyttar tillbaka till Andres!. :)

 

Vid 2 tiden åkte vi hem till min mormor och morfar för att fira jul där med hela tjocka släkten!. Var jättetrevligt och de bjöds på underbart god mat!. Blir så sugen nu när jag bara tänker på de! :)

 

Efter besöket hos min mormor och morfar så fick jag skjuts av min morbror hem till andres. Där skulle vi mötas när han kom hem från sin farmor och farfar!.

 

Jag fick så fina presenter utav honom!. :)

En jättefin Ask som jag har tittat på innan och velat ha till smyckeslåda. Och nu fick jag den!. Sen fick jag en jättefin blus i pastellblått. och inte nog med de, så hade han köpt ett presentkort på Centralbadet. Där jag kommer få en spabehandling. kan då välja på om jag vill ha ansiktsbehandling, massage för rygg och nacke och mycket mer!. Är så nöjd med alla mina presenter. ♥


 


merry christmas..

GOD JUL på er alla! ♥

Ha nu en toppendag med alla nära och kära!.





Min långa dag..

Just nu sitter jag och pysslar lite med en lampa jag håller på att göra!. Berättar inte än vad de är för slags lampa, De får ni se sen!. :)

Idag har de shoppats julklappar inne i stan, mötte min kära vän maria och hennes pojke Eddie på bussen, så fick trevligt sällskap påväg in!. Och nu har ägnat min kväll åt att slå in alla julklappar!.

Har varit en riktigt kall dag idag. Men jag hade förberett mig med skid-underställ under kläderna ;) så idag slapp jag frysa!..


Jag påväg in till stan.


Såhär slog jag in mina julklappar i år!.

*tidningspapper
* rött snöre (köpt på panduro hobby)







Sov så gott nu, i morgon får vi paket!. ♥

Dan före dopparedan..

Idag är de den 23 december, Alltså dagen innan julafton. När jag var liten så var den här dagen en dag full med de sista julpysslandet, pirret i magen och petandet på alla julklappar under granen!. Nu när man blivit lite äldre så ser man de tyvärr inta på samma sätt längre!. Men jag flyger fortfarande upp ur sängen vid 8 på julaftonsmorgonen och kikar under granen. Haha, de kommer jag nog aldrig att växa ifrån :)

Har ni alla julklappar redo och klara nu?.

Om någon timma ska jag röra mig in mot stan och möta upp Andrés. Han har däremot inte köpt klart sina julklappar än, och behöver hjälp att hitta några!. Jag måste själv ta och slå in mina julklappar ikväll som jag inte har gjort än :).

Igår så klädde jag granen här hemma hos mamma och pappa. Den vart ungefär som den hemma hos Andrés. Gillar ju inte när de är för mycket plotter i granen. Vi trodde att wilma skulle försöka klättra upp i granen, då hon aldrig sett en innan. Men än så länge har hon bara lekt lite med julgranskulorna och bitit lite på dom lägsta grenarna!. :)

En bild som pappa tog igår när jag höll på att klä granen här hemma!.

God natt alla skönheter..

Nu ligger jag i sängen hemma hos mamma och pappa. Ska strax sova, är så trött. Men imorgon är jag ledig så kan sova ut ordentligt!.
Idag har jag inte suttit något vid datorn, då jag inte har haft tid. Har jobbat hela dagen. Sen gick jag och mamma å julhandlade och köpte julgran!. så har pyntat 2 granar dehär året, haha. Vi gick även och åt på krogen vi har här nere i centrum, så jag kom hem ganska sent!..

Nu ska jag mysa med wilma och sen är de sovdags! :)

Pepparkakshuset..

Har precis satt ihop vårat pepparkakshus!.
Kanske inte de vackraste jag har sett, men gulligt vart det!. haha

"virade" in en skärbräda med vitt julgransglitter (Tänkte att de skulle likna snö). Sen så band jag ihop lite julgranskvistar till en liten gran + att jag stoppade in en ljusslinga i huset!.

Ställde den i sovrummet, så när man kommer in där nu så doftar de pepparkaka. Och de lyser fint från fönsterbrädan!.




En kärleksförklaring och sanningens ord..

Tankarna kommer hela tiden tillbaka.
HUR KUNDE DU GÖRA SÅHÄR MOT MIG?.

När jag fanns där för dig, älskade dig och förstod dig. Ända sen de började, mer en ett år sedan. Har jag skrivit ner mina tankar på ett papper, sen slängt de. Fyllt ett block med funderingar som jag inte vet vart jag lagt!. Hemma hos mamma och pappa ligger de papper och lappar med orden varför?, varför mig?, Hur kunde du?.

Jag har förlåtit dig för allt. Jag har sagt att jag förstår. Men jag förstår inte. Jag sa att jag kan inte göra dehär om jag inte kan släppa de. Vet som många andra, att om man inte kan förlåta så kan man inte älska. Jag kan förlåta, men kan man alltid glöma?.

Jag kommer inte kunna glömma. Jag vet att de va ett misstag allt var misstag. Men jag har aldrig sagt att jag kommer kunna glömma, kommer tänka på de igen att jag kommer ha mina upp och ner dagar. Måste man glömma allt för attt kunna gå vidare?. Villka människor kan glöma allt och bara gå vidare? Inte jag i alla fall. Jag kan förlåta och gå vidare. Men att jag har mina ups and downs ser jag som något självklart!.

De började med att du tog medicinen, Som skulle hjälpa mot dina problem. Dom hade en bikapssedel med över 20 olika biefekter. Man skulle dra sig från sin familj, nära och kära. Man skulle få andra tankegångar, annorlunda tankar och funderingar och mycket mer.. Jag ville aldrig att du skulle börja med dom, jag ville inte veta av dom. Men då var de ett bråk om hur självisk jag var. Jag sa att de var upp till dig, du fick välja och ta konsekvenserna.

Jag fanns där för dig i så många månader, Tog dina dumma ord, Tog alla ord smällar. Alla ord. Barnsklig, självisk, väx upp förfan, alla dessa ord.  Jag fortsatte att säga att jag älskade dig, ville ha barn med dig, förlova mig med dig. Ditt svar vart. En annan gång älskling, och de är killar som frågar sådant.

Dom förstörde dig som person, men löste dina problem. Du var inte dig själv i 9 månader. Du ville inte ha mig, du ville inte kyssa mig, Du ville inte krama mig, ville inte umgås med mig. Vi var inte längre ett par. I flera månader var vi som 2 vänner som bodde ihop. Ibland så vart de ett skratt, en romantisk dag. Men dagen efter kunde du vakna upp och ville inte prata med mig. Du kunde le mot mig ibland. Men allt kändes så falskt. Sex skedde någon gång. Sen så kunde de ta 5-7 veckor innan de hände igen. Jag kände mig inte fin längre, Trodde jag äcklade dig, att jag inte dög. Du kände dig bättre av medicinen men den tryckte ner mig.

Samtalet kom upp ofta. Kan du inte snälla sluta med medicinen?, Du är inte dig själv!. Vart är den jag vart kär i?. Svaret vart; Jag måste göra de här för mig själv. Vad jag förlorar spelar ingen roll!. Var du någonsin beredd på att du skulle förlora mig?.

Jag lämnade dig och snabbt sökte mig till någon annan. En person som var i samma sitts. Som inte viste vart han hade sig själv och inte visste vad han ville med allt. Undrade hur ett förhållande kan gå från kärlek, hopp och omfamnad. Till bråk, besvikelse och lämnad.. jag sökte mig till någon som ville umgås, prata om känslor och ha kul. Fika, gå på bio och prata i timmar.. Vi bodde då fortfarande tillsammans men nu som "vänner" du visste inte om att jag träffade han. Men du fick reda på de. först kände jag mig dum, Även fast vi inte var tillsammans längre. Men jag förstodd fort att de här handlar inte längre om dig och vad du känner. Nu handlar dehär om mig. bara mig!. Min förklaring var att jag inte ville ha dig någe mer,  du var inte värd att veta något om mig, vem jag var med, vad jag gjorde med mitt liv, Du hade förstört mig, tagit mig förgivet, Slängt bort någon som brydde sig mer om dig en sig själv!.

Du hatade mig först, gjorde mer skada. Skrek saker, jag var en äcklig person, en stor besvikelse, Den värsta människan på jorden.. Men sakta men säkert så började du förstå, Samtidigt som medicinen tog slut. Och medicineringen var klar.  du förstodd vad du hade gjort. Samtalet som ägde rum i telefon när jag satt hemma hos mina föräldrar och grät floder. Jag pratade med dig i timmar. Skrek grät och fick panik. Jag berättade ALLT. Jag berättade mina känslor från dag till dag i 9 månader. Hur jag hade mått hur jag mår. Hur bortglömd jag kände mig..

Du grät. Du Kom i en taxi hem till mina föräldrar kl 3 på natten en tisdag. Du kollade mig i ögonen och sa att allt skulle bli som förut. Men kan man laga ett brustet hjärta så fort?. Jag ville inte längre. Du låg i timmar och förklarade hur fel du hade gjort, Hur mycket du hatade dig själv, att du förstodd nu.

Mitt svar var att de var försent. JAG VILL INTE LÄNGRE, JAG VILL INTE HA DIG. Jag klarade inte av att se dig. Ville inte känna dig, ville inte att du skulle röra mig, Ville inte veta av dig, Ville glömma dig..

I flera veckor. Ringde du på nätterna, grät och sa att du ville ha mig tillbaka, Att du mådde så dåligt. Jag svarde. Vet du hur dåligt jag mår, Hur mycket jag hatar att jag fortfarande älskar dig?!. Andra nätter ringde du och sa att du hatade mig, Hur kunde jag vara med någon annan?. Dagen efter sa du förlåt igen, Förstodd varför yttligare en gång.. Jag svarade att ring mig, prata med mig när du förstår helt. Vill inte att du ska hata mig ibland och älska mig ibland. Du vet vad du gjorde, Du vet varför jag gjorde som jag gjorde. Prata med mig när du har insett dina misstag.

Jag drog mig bort. Jag gick inte ut, Jag pysslade inte, Var inte mig själv, Var inte glad, Var inte dendär människan som spred glädje, Var inte hon som alltid skrattar. Mina vänner kände inte igen mig, Men försdodd varför jag inte lyfte luren, varför jag inte svarade.  Maria och jennifer, två av mina bästa vänner satt och pratade med mig i timmar. Tröstade mig, Fanns där, lyssnade. Tack för den fina blomman!.

Du vart sakta men säkert dig själv igen. Personen som jag vart kär i. Vi började ses igen. Men jag visste inte om jag kunde släppa de. Tror inte att jag kommer kunna glöma, Eller någonsin förstå. Vi sågs nästan varje dag. Du tog mig på middagar, pratade med mig i timmar, Gjorde sådant som du visste att jag uppskattade. Först vart jag arg. Tänkte bara, Hur tänker du nu?, tror du dehär kommer lösa allt?. Förstår du hur trasig jag är, Hur mycket du har förstört mig?!. Jag sa de till dig ibland. Då jag fick panik, då ja hyperventilerade, fick problem att andas, spydde, kunde inte äta, Låg och skrek på mamma mitt i natten.  när jag ringde pappa och bad honom hämta mig, rädda mig!.

Efter 3 månader, så började jag sakta släppa på gammla tankar och funderingar. Jag läste igenom alla mina skrivna förklaringar på känslor och funderingar.  Vi pratade igen, umgicks igen som vi vore ett par. Jag skrattade igen, jag träffade mina vänner igen, började blogga igen.

Igår mådde jag så bra, vi klädde granen, Pratade om massa, stod och lekte ufc och brottade ner varandra. Men inatt så drömde jag. Vaknade av panik och den första tanken som kom upp var. Hur kunde du göra såhär mot mig?. Jag vet att de kommer vara så fram och tillbaka. De vet du om och de har du accepterat. Accepterat att jag fortfarande bygger upp mig själv att jag inte är klar än. Jag har förlåtit dig. har tagit emot dina ord. Orden som säger att du ska vara den jag vart tillsammans med, den som jag vart kär i, den som ska finnas där. Du säger att du ska ta hand om mig, lyssna på mig, tro på mig. Jag försöker lita på dina ord, Men är fortfarande lite rädd!.

Så fort vi nu börjar småtjafsa över en liten sak, Så är jag så rädd att du inte ska lyssna på mig. Att jag ska behöva börja skrika. För att få ut mina ord. Men du lyssnar. Du släpper allt du håller på med, Sätter dig framför mig och lyssnar. jag är så tacksamm för att du visar att du är den jag vart kär i. Hoppas bara att de håller i sig, att de inte blir fel igen!.

jag är fortfarande rädd för att de ska bli som de var. Allt bråk, fula ord, all ignorans, att jag togs förgivet, att du inte ville ha mig, prata med mig, ta på mig, att du aldrig sa Jag älskar dig.

Nu säger du flera gånger om dagen hur mycket du älskar mig. Du ringer mig så fort du kan, Du smsar mig hela tiden under dagarna. Du ler så fort jag tittar på dig. Du rör vid mig, kysser mig, och finns där!.

Kan de snälla fortsätta vara så andres!. Kan du lova att ta hand om mig?, Finns där för mig?, Alltid?..

Jag älskar dig av hela mitt hjärta, de kommer jag alltid att göra även om de inte skulle vara du och jag.

Nu är vi tillsammans igen, Jag ska flytta tillbaka, Vi ska försöka igen.

JAG SAKNAR DIG, saknar våra filmkvällar. Våra helger då vi bara ligger och tittar på varrandra i timmar, dina skämt, När vi går på ica och plockar flera kilo med godis och nötter, När vi sitter och spelar wii en hel kväll, När vi lagar mat, När du håller om mig och vägrar släppa, När du säger att du vill ha barn med mig, när du säger att du älskar din lellefant, när vi promenerar, när vi är med din otroligt underbara familj, när vi ligger i soffan i dalarna framför brasan och kollar på film, när vi ligger och solar på bandängen, när du kan ligga och pilla i mitt hår tills jag somnar, när jag kan vakna av att du ligger och tittar på mig, när du skryter om mig för dina vänner, hur du vill ha med mig överallt, hur du snor alla mina modetidningar och låser in dig på toaletten i en halvtimma, är du tittar på mig och säger att jag är så söt, när du säger att jag är så fin utan smink, att du tycker jag är så vacker när jag inte känner mig fin alls, när du kan sitta och titta på mig, när du nyper mig i kinden och säger att jag är en liten tjockis, Att du vill ligga brevid mig hela dagen, Känna min varma kropp mot din. Alla dessa stunder och ord vill jag ha igen.

Kan de bli så igen, så kommer jag förevigt  älska dig!.

En kärleksförklaring och sanningens ord från Elin Margareta Brolin till Andres Miguel Ramos Gonzalez.


Härliga julstämning..

God morgon mina vänner!.
Just nu sitter jag vid datorn ock knäpper lite. I bakgrunden går jamies familjejul på tv'n. Den mäniskan är fantastisk på att laga mat!. Ser ju så gott ut!.

Idag är jag ledig, Vilket är så skönt! :) Tänkte städa lite här hemma, gå ner och kolla lite igen på secondhandaffären och kanske måla om lampan jag köpte sist!.
Har inte gjort de än, då jag inte har kunnat bestämma mig för om den ska vara vit i färgen eller mer grå. :) Tror de får bli grå (som tavelramen).

Igår så kläddes granen här hemma hos andres (och mig?). Den vart enkel men jättefin!. En ljusslinga, röda och silvriga kulor!. Jag tycker inte om när man har förmycket i granen. Vill att den ska tala för sig själv!.

Vissa grenar på granen var lite för långa Och spretiga. Så dom klippte jag av och satte i en glasskål, Som jag satte i en gammal lerkruka. Ställde den inne i sovrumet, Enkelt och fint + att nu luktar de jul även i sovrumet!.

Nu är de julstämning i hela lägenheten!.














Måndag den 20 december..

Hej alla glada!.
Jag kom precis hem från centrum. Har varit och köpt mig en söt liten julgran! :) kommer passa så fint här hemma i vardagsrummet. Ska nog klä den senare ikväll när andres kommit hem, eller i morgon. (då är jag ledig).

Igår så vart de inge bloggande, Då jag inte alls kände för att sitta vid datorn. Men jag hade en lugn söndag. Var så trött efter i lördags!. Hade jättekul hemma hos min bror och Cecilia. Var först hemma och dom och drack lite, lyssnade på musik och åt choklad från deras chokladfontän, så ballt!..Sen så drog vi ut vid 12 tiden och Dansade lite på MP/Riddarjakob i jakobsbergscentrum!.

Igår så började jag och andres att göra ett pepparkakshus!. Vi har gjort väggar, tak och allt själva!. Så inget fusk här nej!. :D haha.
Ikväll ska vi vell ta och sätta ihop de. Vi började med de så sent igår så vi är inte riktigt klara!.

Smygtitt:


saft i stora lass..

Sitter hemma nu och latar mig i soffan. Var förbi Jakobsbergs centrum en sväng med mamma vid 2 tiden och kollade runt efter lite julklappar. Nu har jag nog alla presenter färdigköpta. ska bara ta å slå in allt också! :)

Har fått tillbaka min härliga huvudvärk, så jag känner mig tyvärr inte så pigg :/.. Men ikväll blir de partyparty och saft i stora lass, så ska inte sitta här och klaga nu!. Ska börja fixa mig istället! :)
En härlig bild från min 20-års fest på min bror och Cecilia..

God morgon..

Gick upp för en liten stund sen, och nu sitter man här och knäpper på datorn. Om en stund ska jag äta lite frukost och fixa mig. Och sen så far jag hem mot jakobsberg. Måste ta och hitta lite fler julklappar. :) haha är lite sent ute!.

Ikväll så ska jag hem till min bror och Cecilia på inflyttningsfest. Så de kommer bli Roligt! :)


Söta wilma!

Från något slitet och trasigt till något vackert och lantligt..








Ett kort godnatt inlägg..

Idag har jag haft fullt upp med både jobb, julklappshandling och annat pyssel.  Fan va svårt det är att handla julklappar!. speciellt när de är snöstorm ute. + att man känner sig inte speciellt trygg nu när den här självmordsbombaren sprängde sig själv mitt på drottninggatan bland folk!.

Direkt när jag kom hem så for jag upp på vinden och började rota bland mammas grejer. Finns mycket skoj där uppe! :) haha..

I morgon är de jobb igen, 8-16. Sen så får vi se vad som händer. Tror de blir en lugn fredag. För på lördag är de inflyttningsfest hon min bror och Cecilia som gäller! :)


Norge 2009









New things to make my own..

Tog en promenad under dagen. Tänkte att magen kanske skulle kännas lite bättre. och de gjorde den. :)

Gick förbi seconhandaffären här i högdalen och hittade en massa härliga fynd!. Som en riktigt läcker lampfot, en gammal tavelram (och båda ska såklart målas lantligt vita), En köksvåg, LP-skivor, en ljusstake och lite annat smått och gott!.

Allt detta för 250 riksdaler



Den härliga gamla köksvågen står nu placerad i köket full med frukt och grönsaker!.



Har nu under eftermiddagen målat om ljusstaken jag fick med mig hem.
Den fick bli ljusgrå!.

Före:


Efter:

Mensverk i sin högsta grad!

Aj aj aj. Mår illa och har ont i hela kroppen. Kände mig inte alls pigg i huvet när jag vaknade i mårse. Så idag blev/blir jag hemma från jobbet..

Nu tänkte jag få i mig lite frukost och värktabletter, Kanske man mår lite bättre då!. Ska försöka ta en promenad efter de, ibland så kan de hjälpa ;). Ska kanske gå ner till secondhandaffären vi har här i högdalen och se vad dom har för möbler och porslin. Kanske man hittar något fint att måla om!. haha. :)

Köksbordet i sin vackraste form..

vart klar med min köksgrupp igårkväll, och här kommer resultatet!.

Den vattenburna akrylfärgen är en creamvit färg blandad med en antikvit färg + lite vatten. Bordet är gjord av ek, vilket ger de gråa inslaget när färget torkat!.



(även dessa bilder är tagna med mobilen, Då min usb kabel inte vill fungera med drivrutinerna till nya kameran).

Före:





Efter:




Mönstret på bordet gjorde jag med hjälp utav en schablon.
Blandade den creamvita färgen med en ljus grå vattenbaserad färg.
(ville att mönstret skulle lysa "lätt" igenom den vita färgen.)


Även stolsryggarna fick ett mönster av schablonen.
(Där använde jag samma färg som till mönstret på bordet)




Och riktigt nöjd är jag!.

Det är den här lantliga stilen som jag kommer köra på i lägenheten. :)


(stolsdynorna och köksgruppen är köpta på ikea för ca 1 år sedan)

Lucia och pyssel..

Har precis ätit middag och nu ska jag fortsätta måla klart stolarna till köksbordet. Bara 2 stolar kvar, Och sen får ni se resultatet!. :)

Idag har vi haft lucia på dagis!. Alla barn var så duktiga och söta i sina små tomte,lucia och pepparkaksdräkter.

Blir bara ett kort inlägg idag, för nu ska jag fortsätta med mitt pysslande. :)




bildkälla

Ikea med mamma..

Snart ska jag, mamma och pappa sätta oss och äta. Vi har lagat chili con carne. så de ska bli riktigt gott!.

Under eftermiddagen så mötte jag upp mamma på Ikea i Barkarby för att handla lite. Men de vart inte så lite! :) haha. Fick 750 kr på ikea av mormor + 2000-3000 kr på ikea av mamma i födelsedagspresent!. Så de har shoppats en hel del idag. Gardiner, sänglakan, galgar, klädstång, glasburkar, mattor, porslin, lådor, handdukar m.m.  :)

God morgon alla söndagströtta!

Själv så målar jag förfullt!. Gjorde klart själva köksbordet igårkväll. Så nu håller jag på med köksstolarna. Har även gjort om min adventsljusstake lite. Då den var lackad furu, inte min favorit precis! :)

Blev ett mönster med schablonen och penslade lite vit färg på den. Så nu ser de mycket bättre ut enligt mig. :)





Är lite extra glad idag också. När jag och andres satt och åt våran sena middag igår. Så kom han fram med ett paket och sa: vet att din present kommer lite sent. Den är inte helt ny, men tänkte att den här kan du börja träna lite med. sen när du lärt dig om alla funktioner, Så kan du köpa en mer avancerad!.
Vad kan de vara?


Fujifilm FinePix S5600




FinePix S5600 Zoom är intressant för den som vill ha lång zoom. Kameran ger stora möjligheter genom 10x optisk zoom i kombination med hög känslighet… Läs hela upp till ISO 1600 och därmed korta exponeringstider. Det eliminerar skakningsoskärpa och kan "frysa" motiv i snabb rörelse.FinePix S5600 Zoom har Super CCD HR med lågt brus bidrar också till det goda bildresultatet. Lägg därtil 1/100 sekund från avtryck till exponering och möjligheten att spara i RAW så överraskar priset på denna avancerade kamera mycket positivt. S5600 har en rad manuella funktioner, utnyttjar Real Photo Technology och har upplösningen 5 megapixlar. FinePix S5600 Zoom är en kompakt allt-i-ett kamera med bra handgrepp.


Han hade tydligen köpt den innan min födelsedag, Men hade inte skaffat fram vissa tillbehör. Som batterier och usb-kabel. Men ska fixa en kabel idag eller imorgon. Så blir bilder från mobilen tills då! :) hehe. Så glad nu!


Dagens secondhand-shopping..

Min secondhand-shopping lyckades!.
Fick med mig hem en Härlig stickad tröja och lösa nitar från beyond retro!.
Och Andres köpte en basker/keps och en skjorta.










Vi roade oss med att testa lite roliga hattar också!. :)

(Hade på mig mina nya snygga lila/röda knästrumpor idag)






Efter beyond så gick vi vidare till myrorna. Även där köpte andres en skjorta och en stickad tröja. så de vart mycke shopping för hans del!. Själv så letade jag efter en liten byrå/hallbord, men hittade tyvärr inget. :)



Innan vi åkte hem så gick vi förbi panduro hobby. Jag köpte med mig lite färg, penslar och en shablon till att göra om mitt köksbord och stolar!. ska bli en lantlig/gammal stil.




De som menas med lantlig, Är att möblerna ser gamla och slitna ut. Vilket jag bara älskar och tycker är så vackert!. Kan berätta att hela mitt sovrum är i den stilen. :) Men här är ett exempel:


bildkälla

good morning..

Ligger i sängen och har precis vaknat!..
Vart en helt toppenkväll igår. Jag och Cicci drog till limericks i rådmansgatan, där vi alltid hänger ;).. Träffade på min kusin nicklas och hans vänner!.. Men kan säga att de vart en lyckad fredag. :)
Två suddiga brudar!. haha
Cecilia och jag igår, påväg in mot stan.




Nu tänkte jag stoppa i mig lite frukost och sen röra mig in mot staden!. Ska kolla lite julklappar och kika runt i secondhand och vintageaffärer efter lite möbler och kläder!. Tänkte även ta och kolla runt lite på en kamera!..



Bildkälla



Hemma hos cicci

Sitter hemma hos Cecilia och väntar på att kvinnan ska bli klar!!. haha
Snart så rör vi oss in mot stockholmsstad!.

10 december 2010 - utgång!

Kom precis hem från jobbet och håller nu på att fixa mig!.
Om ett tag kommer Cecilia och hämtar mig, så ska vi hem till henne och fixa oss klart. Sen blir de utgång!!. Kommer bli skitkul!. :)
Hoppas ni haft en bra dag, själv har jag inte varit på mitt bästa humör. Men men, Nu ska de partajas! :D

9 december 2010

Känner mig så seg efter denna torsdag!.
I morgon är de redan fredag?! :O. Är de bara jag, eller tycker ni me att veckorna går otroligt fort?. haha.
Men, jag stänger på jobbet i morgon såklart! ;).

Vart riktigt nöjd med möbleringen här i vardagsrummet, men nu är Utrymmet där matbordet stod innan helt tomt. Så vad ska man ha där?. de får tas att tänka på!.

Nu ska jag faktist sätta igång och bära ner lite möbler i källaren, och sen ska jag fixa kvällens middag. Lägger upp receptes sen :). Men kan ge en ledtråd, Thai..


Jag förra helgen:

Spetsblus från H&M.


Fick läskiga ögon på den här bilden, kanske syns att jag behöver en ny kamera?


Resultatet av om-möbleringen i vardagsrummet..

Före:






Efter:




Bra, eller?.
Jag och andres vart jättenöjda med recultatet!.
Nu ser de både större och mer stilrent ut!.

(är fortfarande lite rörigt på efter-bilderna)

Om-möblering!

Kom presis hem till andres efter att ha varit och handlat..

Kommer ni ihåg hur historien var med Andres och mig?!. Vi gjorde ju slut för 3-4 månader sedan, Då jag kände att jag togs förgivet och kände mig bortstött!. Vi har setts och umgåtts en massa efter de. Och nu börjar bitarna i våran vänskap och förhållande att falla på plats!. jag känner mig kär igen! :)

Just nu är läget att jag bor hos min mamma och pappa (i jakobsberg), Väldigt jobbigt då jag jobbar i högdalen (där jag och Andres innan bodde tillsammans). Vilket ger mig en resväg på 1½ timma till jobbet, och sen hem igen!. Usch på de säger jag bara. Jag har verkligen tröttnat på dessa resor fram och tillbaka!..

Nu ska jag iallafall sätta igång och möblera om hos andres :P jag har fått lov att röra om lite i grytan här! haha :D..


svarar på kommentarer sen! ♥



Tisdag den 7 december..

Har precis ätit middag med mamma och pappa!. Mamma hade sett receptet på saffrans-kycklingen på bloggen, så hon ville att jag skulle göra den nu igen!. Men de var ju så gott så jag hade inget emot att laga de idag! :)

Idag har jag bara jobbat (fram till 15:30). Efter de så åkte jag till media mark i Barkarby och mötte upp pappa och mamma för att köpa en TV till deras sovrum.

Kunde såklart inte hålla mig undan kamera-avdelningen!. Är så sugen på att köpa mig någon lite mer avancerad digitalkamera eller systemkamera. Eftersom jag inte är någon expert utan nybörjare, så kanske de inte heller ska vara den mest avancerade kameran jag kan hitta!. Men har blivit mycket intresserad av att ta bilder i naturen och andra miljöer. Men eftersom jag inte har någon bra kamera, bara en "vanlig" digitalkamera, så är de svårt att få bra bilder om jag inte retuscherar om dem helt på datorn!

men vad ska jag då kolla efter?!. Ni som håller på med mycket fotografering kan gärna ge lite tips på kameror som kanske passar mig! :)



(Bildkälla)

Dags att laga middag..

Som du ser så vart de inge bloggande igår. Kan säga att jag var så trött och sliten från lördagen, så jag orkade verkligen inte sitta vid datorn. Igår så kom jag och andres iväg på julmarknad i Gamla stan, Var en riktigt härlig julstämmning där!. Så jag låg inte hemma hela dagen iallafall ;)..



Nu ska jag och andres sätta igång att laga middag!.
Idag blir de wok med grönsaker!

Gott! :)

Min lördag i bilder..

Kvällen började med att mina kära vänner. Cecilia, jennifer, maria och emilissa kom över på middag!.
Jag hade lagat: Potatisgratäng, kycklingfilee (marinerad med citron och färsk timjan) och tomatsallad med fårost. Serverade till de ett halvtort, fruktigt vitt vin!.











Efter tjejmiddagen så kom mina bröder, vänner och min kusin förbi för att vara med och fira min 20 års-dag!.

























Tack för en toppenkväll/natt ♥

Saffranskyckling med couscous och rotselleri..










Denna middag gjorde jag härom dagen. Har aldrig gjort de innan, men gick på magkänsla, och de vart riktigt gott!.

Ingredienser (2 pers):

* 2 stora kycklingfileér.
* 4 dl créme fraiche, saffran & tomat.
* Salt & peppar.

* Rotselleri. (passar riktigt bra ihop med kycklingrätter)

* Couscous.

Skiva kycklingen i 1cm bitar och stek på låg värme. Salta, peppra och tillsätt
créme fraichen. Låt stå och koka på låg värme i 10 min.

--Medans kyklingen kokar på låg värme--

Koka upp en kasrull med vatten. Riv rotsellerin och tillsätt den i vattnet. Låt koka i 3-4 minuter. Häll ner allt i ett durkslag och låt de rinna av ordentligt!.

Koka upp yttligare en kastrull med 2-3 dl vatten, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt 2 dl couscous. Låt de stå under lock i 5-6 min tills couscousen "svullnat" och vattnet är borta.

Klart att servera!.





Saturday- The best day of the week

Vart inge mer bloggande igår då jag inte kom hem förens vid 23 tiden.. Stängde på jobbet igår (jobbar i högdalen) och åkte direkt efter de hem mot jakobsberg. När jag kom hem så kommer jag på att pappa har tagit med sig sin dator till dalarna och min laptop ligger hemma hos andrés!. De va bara att vända i dörren och åka tillbaka till högdalen, Och sen hem igen. tog mig yttligare 3 timmar!. :) haha. Jag var så arg!. Gick hem till maria en stund, vi drack vin och hade de mysigt så jag skulle bli på lite bättre humör. Och efter de gick jag hem, därför vart de så sent. Men jag behöver verkligen min dator idag, Då jag ska ha Tjejmiddag ikväll!!.

Några av mina tjejkompisar kommer över vid 19 tiden på middag, vin, musik och skitsnack för att fira min 20års-dag.. Efter de kommer lite fler vänner över. Så blir de en hemmakväll med musik. Eller så kanske vi drar ut. Beror lite på hur många som bestämer sig för att komma! :D. Men jag ser fram emot kvällen!. (behövde min dator för musiken såklart).



God morgon mina vänner..

Idag känner jag mig pigg och kry!!. Så ska om en stund iväg till jobbet!.
Men stänger idag, vilket kanske inte är lika kul på en fredag. haha ;)


Wilma är däremot en morgontrött kisse.

Julklappstips till alla kreativa människor där ute!

Här kommer ett litet tips på hur ni kan göra era julklappar lite mer personliga!.

Själv så slog jag in Andres födelsedagspresent på detta vis.



Du behöver:
*folie
*sidenband
(Jag använde mig inte utav någe tejp. Då jag bara "rullade" in kanterna för att få paketet att hålla ihop).



I år hade jag tänkt att slå in mina julklappar i Tidningspapper och rött sidenband.

Så mina vänner, Låt kreativiteten flöda i jul!


Eight below..

Her precis kollat klart på filmen Eight below.
jag tycker det är en väldigt bra film men också mycket sorglig..
Nu ska jag torka tårarna och se på en till film. :)


Tosdag, även den en sjuklingsdag!

Hemma idag med. Vaknade med en igentäppt näsa och huvudvärk. Så blir en vilodag idag. Men i morgon ska jag jobba, Orkar inte ligga hemma.. Man blir ju så rastlös!.

Idag känner jag mig inte speciellt positiv och glad. Känner mig mest irreterad.. Vet inte riktigt varför, Men men!.

Ska fixa lite frukost nu, sen lägga mig i soffan och kolla på någon film!. :)


brrrr, vilket väder..

Så kallt de är ute, man fryser ju strumporna av sig..
Åkte ner till centrum för ett tag sedan och mötte upp Cecilia och anton, då jag kännde mig lite piggare. Tänkte att jag skulle passa på att hitta något tills på lördag.. Klädde på mig. långkalsonger, två par tights, 2 tjocktröjor, fårskinnsjacka, vantar, mössa, vinterskor och den största halsduken jag har här hemma för att inte bli kall. Jag vart inte kall, men fick såklart min huvudvärk tillbaka.

Så nu ligger jag här i soffan igen och latar. :).. I morgon vill jag verkligen inte vara hemma. Jag klarar inte av att ligga hemma och vara sjuk. Blir så rastlös och uttråkad. Vill upp och jobba!. Men får se hur de går med sovandet inatt, man vet ju inte hur trött man kommer vara i morgon om man inte sovit ordentligt på 3 nätter pga min nästäppa!.

Nu har jag iallafall inhandlat tigerbalsam, så de kanske kan hjälpa till att släppa på nästäppan lite!. :)

1 december 2010 - En riktig vinterdag..

Idag märks de att det är vinter. Mätaren visar runt 21 - grader här i Stockholm. Jag är hemma även idag, sov inte så bra inatt heller. men äntligen har snoret slutat rinna, men nu är jag bara väldigt täppt. igår under kvällen så kände jag mig bättre, men när man väl ska sova så går de inte att andas. Näs-sprejen fungerar bara en stund. Så idag måste jag köpa tigerbalsam eller nått!.

I morse vaknade jag och kom på att idag är sista dagen jag har på mig att köpa en outfit till på lördag!!. på lördag kommer lite vänner över för att fira min födelsedag, så då måste man ju ha någon fin klänning!. För om jag jobbar i morgon så stänger jag på jobbet och jag tror jag stänger även på fredag. Men får vell se om jag senare orkar åka ner till centrum sen och kolla på en klänning!.

Nu ska jag fortsätta se på vakna med the voice, för nu är de dags för olle Waller.. :)

 


RSS 2.0