Lördagens middag - Hounungsglaserade revbenspjäll i ugn





Honungsglasyr/marinad:

½-1 dl flytande hounung
½ dl rapsolja
2 msk olivolja
2 msk vitt vin
½ vitlök
1 citron
färsk timjan och rosmarin
salt, peppar, citronpeppar

Blanda den flytande hounungen med rapsolja, olivolja, vinet och pressa i 1 citron i blandningen. Tillsätt den pressade eller finhackade vitlöken, samt alla kryddor.

Sätt ugnen på ca 200-225 grader. Lägg spjällen på en långpanna och pensla på marinaden på båda sidor.
Under själva tilllagningstiden (ca1½timma) vänd på spjällen 4-5 gr och vid varje vändning,
pensla på med marinad. efter halva tilllagningstiden så sänkte jag värmen till ca 180 grader.

Serverade spjällen med en sallad samt 3 olika såser. Bearnaisesås, tsatsiki, keso.

Kommentarer
Postat av: Lina S

ser grymt gott ut!

2011-05-08 @ 10:50:15
URL: http://linastrandh.se
Postat av: Pernilla

Mums mums =)

2011-05-09 @ 11:57:34
URL: http://candygirl84.webblogg.se/
Postat av: anniepiie

Jag dör va gott! :D Mums!!! Blev hungrig nu så får väll se vad som finns i skåpet här hemma! ;) hihi Kramis

2011-05-09 @ 14:50:46
URL: http://anniepiie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0