En väldigt glad tjej!

Idag fick jag ett härligt samtal!
För igår var jag förbi ett snickeri angånde uthyrning av plats. och mannen som hyr ut var intresserad av att jag som så ung var egenföretagare och att jag ville söka in till möbelkonserverings linjen på malmstens i höst! han hade själv gått på malmsten för många många år sedan och tänkte att han kunde förbereda mig lite för antagningen!

Så han erbjöd sig att betala mig för att hjälpa honom med möbelkonserveringen nu i fortsättningen. Då det även kan höja mina chanser att komma in på malmstens. + Att jag har innan sökt jobb hos möbelkonserverare men inte fått jobb då jag inte har så mycket kunskap av det. Men nu var denna man så trevlig och generös och ville hjälpa mig att utvecklas och att han imponerades av min drivkraft och intresse för konservering!

Så i morgon så ska jag dit till verkstan och börja få grundlärning av det jag mest kommer att få hjälpa till med + Att jag kommer ha tillgång till verkstan där jag kan pyssla lite med mitt egna också!

Så nu är jag riktigt glad och firade med att gå hem till min sambos familj och lagade hemma gjord pizza med massor av smaskigt! 


I helgen så tillsatte jag ett "elskåp" för en möbel som blev klar för några månader sedan!
Nu är den helt klar. I träslagen björk och ek!


Antikmässan den 19/2-2012

Igår så kom älskade kattis (min pappas kusin) + hennes man och hans dotter och plockade upp mig här hemma! Vi tog bilen ner till Älvsjömässan för att kika runt på Antikmässan! Jag hittade så mycket otroligt fina möbler, porslin och andra föremål! fick lite ångest när jag skulle där ifrån och inte hade haft råd att köpa med mig något av det jag hittade! Vart helt kär i den gamla resväskan på bilden nedanför, men den var tyvärr vääldigt dyr!

Men var också kul att få inspiration från detaljer och intarsian som finns på många möbler från tidigt 1800-tal. Det gav mig en massa ideér för kommande möbler!

hemmagjord hand/kroppstvål..

Som många kanske har förstått så använder jag mycket produkter, både hudvård och matväg som är så naturliga som möjligt och oftast ekologiskt!

Så i fredags så kokade jag mig en hand/dusch tvål av; såpnötter, vatten, majsmjöl, linfrö/rapsolja, kanelolja och lavendel

Jag började med att koka upp 1 ½ liter vatten.
& tillsatte 2½ dl Såpnötter, som jag lät koka på svag värme i ca 1-1½ timma.
När det kokat ca 30 min så tillsatte jag 1tsk rapsolja och 1tsk linfröolja



Det doftar inte speciellt gott under kokningstiden, men det man vill åt är att den rengörande saften/skummet ska komma ut ur nötterna!

När det kokat klart så hällde jag av "saften" genom en sil ner i en skål och pressade med slev för att mosa nötterna och få ut så mycket saft som möjligt.

Hällde sedan tillbaka "saften" i kastrull och kokade yttligare upp 1 gång. Hade i lite majsmjöl
för att få en tjockare konsistens. + 1tsk linfröolja.

Hällde över "saften" i en större bunke och rörde om då och då och lät svalna.


Tillsatte sedan 3 droppar kanelolja (bakteriedödande) och 6 droppar lavendel (för doften och den lugnande effekten den ger)


Hällde sedan över allt en pumpflaska. Då var den redo att användas! 





Den såkallade kärlekens dag!

Igår var det som ni vet alla hjärtans dag! Jag och A är inte så insatta i den dagen då det känns som att den är mest gjord för att affärerna ska tjäna pengar på alla nallar med hjärtan. Men en dag i kärlekens tecken är ju aldrig fel. Så jag slog ihop en tre rätters middag för mi amor, det vart sååå gott! + att jag fick en fin bukett rosor!
Med inspration från: Förrätt
Istället för krustader så använde jag avokadons eget skal
samt tillsatte lite lime i röran.



Med inspration från: Huvudrätt
Bytte ut svartrötterna mot kålrot, morötter och sparris.
Och hade entrecote istället för oxfilée och tillsatte kärnor från granatäpple.
Samt hade soja, balsamico och oxfont istället för kalvfond i såsen.




Med inspration från: Efterrätt
Tog bort bränd mandel och använde mig utav krossade hasselnötter,
socker och gelehallon.

Såklart så ändrade jag alla recept till mitt eget, som vanligt! Men det var från dom jag fick insprationen till gårdagens middag!
- Drickan jag serverade innehöll vatten, pressad citron + lime och saft från granatäpple.



Inga bra senaste dagar!

När man tyvärr är magsjuk så har man inte alls någon lust att sitta vid datorn, Så det är därför jag inte varit här på några dagar nu! Men nu mår jag bättre igen och är på rätt spår av vardagen! :)
Jag hoppas ni hade en mycket trevligare helg än vad jag hade, jag spenderade min i soffan!

Under förra veckan var jag förbi en secondhand butik på folkungargatan och lämnade mitt CV då jag visste att dom behövde personal, så nu får jag se om jag får komma dit på intervju!

I torsdags så hade Andrés fruktansvärt ont i ryggen, han hade sträckt en muskel under träningen. Så då gick jag och köpte hel vete och sydde en vetekudde med ett sött blommigt fodral av ett gammalt örngott!


50x50 cm linnetyg
1400g hel vete

vetekudden går att använda både varm som kall!
Den varma kudden används bland annat till att lindra ömma och värkande muskler, reumatisktbesvär, mensvärk, växtvärk, avslappning, värma frusna händer och fötter, eller den kalla sängen. Värk i nacke och axlar lindras av en kudde över axlarna, vilka samtidigt tyngs ned lite av kuddens vikt. Både värmen och tyngden hjälps åt att avslappna spända muskler. Värmen stimulerar blodgenomströmningen och hjälper kroppen att hjälpa sig själv! kudden värms då i micro i ca 3-6 min beroende på effekt!

Kyler du kudden kan den användas till att lindra huvudvärk, migrän och solsveda,minska svullnader och bulor, svalka när det är varmt.Som kylkudde kyl den då ca 60 min i frysen genom att stoppa den i en fryspåse.
Den varma kudden används bland annat till att lindra ömma och
värkande muskler, reumatisktbesvär, mensvärk, växtvärk, avslappning,
värma frusna händer och fötter, eller den kalla sängen.
Värk i nacke och axlar lindras av en kudde över axlarna, vilka samtidigt
tyngs ned lite av kuddens vikt. Både värmen och tyngden hjälps åt att
avslappna spända muskler. Värmen stimulerar blodgenomströmningen
och hjälper kroppen att hjälpa sig själv

En lyckad maträtt!

I söndags när sara kom över så improvicerade jag lite med en ny maträtt. Så jag fyllde färska kycklingfiléer med massor av fetaost, lite salt, peppar och pressade över citron! vart helt underbart gott! Har innan bara gjort med mozzarella, Så detta var första gången av en riktigt lyckad kyckling!

Till de gjorde jag en potatissallad med: Ruccola, bladspenat, tomat, rödlök, purjulök, potatis, olivolja, pressad lime och solros/linfrön! 

Samt en Avokadoröra: mosad avokado, salt, lime och citron!
+ Bearnaisesås

mormor..

Igår kom jag hem igen efter att spenderat torsdag till lördag hon min kära mormor och hunden Abbe!
myste vid brasan med teé, skorpor och virkning. samt massor med prat, långa promenader i dom 15-25 -graderna, hjälpte mormor in med massor av ved och lite städning på ställen och vråer hon inte kommer åt! 
På fredagen var jag hemma hos min moster och kusiner och åt god middag. Baconlindad fläskfilé, potatisgratäng, en härlig sallad och vitt vin! 

Kom somsagt hem igen igår. Då for jag och Andrés direkt hem till hans småsyskon där det firades födelsedag med god mat, tårta, vänner och släkt! 

Nu ska jag sätta igång med dagens middag för om en stund kommer fina Sara förbi och ska äta!

Jobb intervju & en bussresa upp till min underbara mormor..

Springer runt här i lägenheten och fyller upp väskan med lite varma kläder. Om en stund ska jag röra mig in mot stan för att gå på en jobbintervju! Är ett deltidsjobb som jag suktat lite på, så nu ska jag få komma dit och visa upp mig! får se hur det går!

Under eftermiddagen tar jag mitt pick och pack och rör mig upp mot norrtälje hem till min mormor! tänkte spendera några dagar där för att hjälpa till lite hemma hos henne nu när morfar tyvärr har hamnat på äldrehem för extra hjälp som mormor inte klarar av! Är jobbigt när jag bara tänker på det för jag har inte varit och hälsat på morfar än, då jag inte vet hur jag kommer att reagera . Vet att han glömt mycket och inte är sig själv.. men jag måste åka dit, jag vill åka dit. Samtidigt som jag vet att det kommer göra ont i hjärtat! Får se om jag gör det nu i helgen eller om jag tar med mig mamma dit någon annan dag! ♥
Uppe hos mormor finns det ingen dator, och min mobil kan inte ladda upp bilder. Men ska försöka fixa det och uppdatera lite. Annars släpper jag en bildbomb när jag kommer hem igen! 

Fick här om dagen ett underbart porslin av Andrés mamma! Hon vet hur mycket jag gillar antikt porslin, och hade plockat fram detta porslin som hon ville att jag skulle ha! Lycklig tjej! 

RSS 2.0