Ny färg och frisyr!


Lars Wallin fashion stories

Efter vi hade fikat hos min sysling (se inlägget nedanför). gick vi en sväng förbi Prins Eugens, där min andra sysling jobbar som kock. Gick upp och kollade på Lars wallins skapelser. Tyvärr fick man inte ta några kort inne på utställningen. Men är du intresserad av mode, konst och design. Så åk ut dit och kolla på hans fantastiska verk!


7 maj - 18 september 2011
Sveriges ledande couture-designer Lars Wallin firar 20 år som designer med en jubileumsutställning på Prins Eugens Waldemarsudde mellan 7 maj och 18 september. Utställningen som betitlas Fashion Stories visar ett urval ur Lars Wallins produktion genom åren med drygt 150 spektakulära klänningar och skisser tillsammans med scenkläder, accessoarer och framgångsrika samarbeten.

Bland Lars Wallins kunder återfinns, förutom alla storheter inom landets kändiselit, även en mängd utländska celebriteter samt det svenska hovet. Lars Wallin formger unika klänningar i exklusiva material där hans skaparanda och passion är den söm som syr ihop de eftertraktade kreationerna.

Besökarna av Fashion Stories kommer att möta ett personligt urval av skapelser som betytt väldigt mycket för Lars Wallin, med allt från uppseendeväckande scenkläder till brudklänningar och couture-klänningar som burits av ett stort antal kända ansikten. 

- Under mina 20 år i branschen har jag designat en uppsjö olika kreationer och det känns mycket ärofyllt att få möjlighet att visa ett urval av dem på Prins Eugens Waldemarsudde. Jag vill att utställningen ska återspegla den passion jag har för mitt arbete och förhoppningsvis skänka lite flärd till besökarnas vardag, säger en förväntansfull Lars Wallin.

Lars föddes 1965 och utbildades vid designhögskolan Beckmans i Stockholm. Fem år efter avslutad utbildning tilldelades Lars Guldknappen av tidningen Damernas Värld och två år senare vann hans design av aftonklänning första pris i tävlingen Miss World. Idag har han sin egen ateljé i Stockholm där han syr upp klänningar inspirerade av fransk 50-talscouture och Hollywood-glamour.
________________________________________________

Idag mår jag lite bättre!

I måndags fick jag tyvärr gå tillbaka till läkaren då mitt penicillin mot borrelian inte hade fungerat helt. Men jag fick ett antibiotika som jag nu ska äta ett tag framåt. Tyvärr så ställer den till det ordentligt i magen, så får se om jag går tillbaka till läkaren nästa vecka och ser om det kanske räcker!.
tyvärr har jag inte mått så bra dom senaste dagarna, man blir så deprimerad av att ligga sjuk så länge, jag känner mig så livlös!

men inatt fick jag mig en god natts sömn, så idag känner jag mig lite piggare i huvudet!
Samt att idag så kommer min pappas kusin kattis och hämtar mig. så ska vi åka upp till dalarna, wilma följer såklart med! mamma och pappa kommer upp i morgon, så ska ta det lugnt med familjen i helgen!

får ni chansen att röra er ut på djurgården och gå på ektorpets café på waldermarsudde, nu innan det blir för kallt. Så tycker jag ni ska göra det. är otroligt mysigt, samt att ni kanske träffar på min sysling som äger stället!

mamma, jag, kattis & cornelia på ektorpets café:

Hemma hos mor och far

Sitter i soffan hemma i mitt barndomshem i jakobsberg. är det bara jag eller känner även ni ett lugn i kroppen när man kommer hem hem igen! Just nu är jag själv hemma då mina föräldrar är ute på en hojtur med några kompisar!

Om en liten stund kommer jennifer och hennes flicka mare över och ska mysa med mig framför tv'n en stund!

Nu under dagen var jag iväg med mamma och åt lunch på en strand där hon har spenderat många sommarkvällar i hennes tonårsliv. I Hässelby villastad/backlura utanför stockholms innerstad. Vi var även förbi och kollade på huset där mamma bodde som barn, och där även jag och mina bröder var under några år när vi var små då mormor och morfar bodde kvar där!


en ny kamera?

Jag har länge nu funderat på om jag ska inhandla en systemkamera! (nu när min andra "avancerade digitalkamera" har gått sönder)
Ni kanske har några förslag på vad en nybörjare som jag inom systemkameror ska satsa på?
Jag är ute efter att kunna ta bilder på dom möbler och hantverken jag gör inom mitt företag, natur, porträtt och rörelsebilder!

Den nya hallen

Som ni vet så fixar och donar jag här hemma hela tiden! Nu tänkte jag visa er hur hallen blev!

Till klädhängare har jag använt en rot/stam från ett pilträd som jag hittade avsågad uppe i skogen, den skalade jag av all lös bark på och tvinnade fast på väggen med hjälp utav ståltråd, samt att det inhandlades ett nytt skoställ i valnöt!

före


Resultatet

kräftskiva

I fredags åkte jag över till en vän även fast jag inte mådde så bra, samt att jag var så less på att vara sjuk och allt!

Men tänkte att det kunde få mig på lite bättre humör, hade mycket trevligt. Då båda mina bröder var där, nära vänner, pojkvän och min kusin! vart en tidig kväll då jag var hemma igen vid tolv och kröp ner under täcket!


rätt läkarvård?

I torsdags fick jag ett dåligt besked. Anledningen till att jag har varit sjuk i princip hela tiden det senaste året beror på att jag har borelia. Tydligen så har borelian brutit ner mitt immunförsvar vilket har gjort att jag har dragit på mig allt!

Blir så arg då jag var nere på vårdcentralen i april och bad dom ta alla tester dom kunde genom blodprov, för att jag hade en stark magkänsla på att något var fel. dom sa att dom hade gjort det och att det inte fanns något i testet som skulle vara fel, det ända var att jag hade en halsfluss pågång!. Så jag fick pencilin mot de, men några veckor senare var jag sjuk igen. Efter de har jag mått pyton med kraftiga huvudvärker, onda leder, magvärk och mycket annat.
Jag ringde till sjukvårdsupplysningen, akuter och vårdguider som sa att det bara lät som vanliga försylningssymtomer eller liknande.

Nu när jag kom tillbaka till vårdcentralen i måndags, så frågade jag om det fanns mer tester att göra. Tydligen så hade inte läkaren jag varit hos i april tagit alla tester man kunde och som jag bad om! han ljög alltså när jag frågade om han hade testat allt man kunde ta med blodprov!. Så då har jag tydligen gått runt med borelia i ca ett år som han till 99 procent skulle kunna ha sätt på testerna i april (om han hade gjort testerna som han påstått att han gjorde), vilket har fått mig att förlora massor med pengar då jag inte kunnat jobba, samt att doktorn inte gjorde det jag bad om!

Här sitter man och betalar en summa varje månad för att få rätt läkarvård! vilket man tydligen inte får. sköt erat jävla jobb!!

hörnskåpets nya stil, shabby chic

Fick ett gammalt hörnskåp av en bekant i dalarna, Så nu har det målats om och fått en fin plats i mitt hem!


Utan att veta vart vi skulle, så tog min man med mig för några dagar sedan till härliga vaxholm för god mat, en båttur och ett besök i vaxholms kastellet.

Vaxholms Fästnings Museum

svänger om i en vals!

Måste säga att det är så skönt att bara slippa tv'n och datorn ibland. Man blir ju genast då dålig på att blogga. Men har försökt vara med familjen så mycket jag kan och spenderat min tid utomhus!

Men idag är det inte så fint väder, och jag har gått och blivigt sjuk igen. Eller vart det i torsdags om det ska vara precis!
Under helgen åkte jag upp till Dalarna med familjen för att ta det lite lungt. Men på lördagen var det dags för logfest i byn! Så då fick jag stå i och hjälpa till med dukning och fixande innan festen skulle sätta igång på logen. Kan säga att de vart en lugn "fest" då genomsnittsåldern låg på 65 år. Men det är alltid lika kul att svänga om i en vals! ;)

Landet

Idag efter jobbet så åkte jag och möttte upp min morbror, hans fru och min kusin för att åka med dom upp till mormor och morfar. Mamma var redan där och dom stod och lagade mat när vi kom fram!. Så nu har jag spenderat min eftermiddag och kväll med familjen och ätit god mat och paj. Hjälpte mormor att städa och plocka bort ett gammalt skrivbord ur mitt och kusinens gamla rum vi hade hos dom förut. För nu ska det göras om!


RSS 2.0