Mammas dag ♥

Jag älskar dig otroligt mycket mamma. Du är den finaste människan på jorden och min bästa vän!
Jag är så glad för att jag har en mamma som du. Någon som alltid lyssnar och finns där vid alla tillfällen.

I veckan ska vi gå och se på en film & ha en myskväll, bara du och jag mamma ♥


Lördagen - Familjen i bilder!


eftermiddag på stan, secondhand-shopping, hurry curry.







Efter jobbet åkte jag in till stan för att ta en runda. Hamnade som vanligt på beyond retro och fick därifrån med mig två plagg hem. Samt ett linne/klänning från carlings.
Mötte upp Andrés efter han slutat så gick vi till hurry curry och åt riktigt god mat!

Nu sitter jag hemma i soffan igen och snart är det dags för film! :)

I morgon ska hela familjen åka till min farfars tjejs ö. hon har en liten stuga utanför gustavsbergshamn på någon liten ö. så vi ska vara där hela dagen, samt kvällen. kommer bli riktigt mysigt!

Torsdag

Sitter vid datorn och har precis plockat och fixat lite här hemma!. Idag har jag jobbat som vanligt. Först dagis och sen verkstaden, inget märkvärdigt!
Efter jobbet så gick jag ner till ica för att "storhandla". Handlade iallafall mat så det vart riktigt tungt för mig att bära. Tror att jag ska införskaffa mig en såndär "pensionärsväska". ;)



Om en stund ska jag ner till centrum igen för att möta upp Andrés. Vi ska gå och äta pizza! mums :)

Hoppas ni haft en toppendag!

Tisdag

Sitter framför tv'n och får massor utav inspiration från äntligen hemma! Dom visade nyss en anslagstavla som jag tyckte vart riktigt snygg oxh praktisk.
Funderar på att klä ena väggen/klädkammardörren med en sådan. skulle nog bli snyggt!

Just nu har jag min lilla inspirationstavla hängande brevid toadörren. Sätter upp det mesta på den som inspirerar mig. Kläder, mat och andra tips. Då den börjar kännas lite liten, Så skulle det passa bra att göra en större!

Att ha en anslagstavla tycker jag är både praktiskt och snyggt då den funkar som en tavla med det man gillar. Kan vara allt från foton till något att hänga upp sina smycken på!

Jag har gjort denna med hjälp utav an gammal tavelram, en bit tyg och svart björntråd.

- snöret som håller upp tavlan är 3 tygremsor som jag flätat ihop.
(bilderna hålls upp med knappnålar)





Annars har dagen bestått av det vanliga, massor med jobb! ;)
Nu ska jag kolla på en film som sätter igång på 6.an, så ha en fortsatt trevlig kväll fina ni!

kopparröd

Idag så har jag jobbat 8-13 på dagis & cyklade efter de till verkstaden! Känner mig riktigt duktig då jag cyklade från högdalen till västberga industriområde (Liljeholmen) på 12 minuter!. Vet inte om det är bra jämfört med någon annan, Men jag slog mitt egna rekord på 16 minuter! ;)

Annars så har jag ägnat eftermiddagen till att färga tillbacka mitt hår till kopparröd (hade de ett tag innan jag bestämde mig för att bli blond). Kände att jag har sådan mörk utväxt efter bara någon vecka jag blekt håret + att jag blir öm i hårbotten flera dagar efter blekningen!. så jag gav upp med att vara blond! ^^




Fick inte än så bra bild på färgen då det är så mörkt ute (blonda bilden var tagen i solljus).
Men det är en aning ljusare än var det ser ut på bilden!


Nu på kvällen var jag med Andrés och några av hans vänner och spelade fotboll. Var så trött i benen efter mina cyckeltävlingar under dagen, så jag var bara med en kort stund!
Men fotboll är alltid skoj!
Nu ska jag fortsätta se på tv en stund, och sen blir det hopp isäng!
Hoppas ni haft en trevlig dag och sov så gott nu!

En härlig dag full av sommarkänslor

Solat på balkongen med Wilma, promenerat med Andrés,
städat garderoben, lagat chili con carne & gjort hemmagjord hallon-jordgubbssorbet
.









söndagen den tjugoandra maj tvåtusenelva

God morgon!
Har inte bloggat på några dagar då jag har haft FULLT upp med jobb, fix och att träffa mina älskade vänner, som såklart kommer före datorn! ^^. 

Var i väg till verkstaden igår på eftermiddagen och fick lite gjort. Andrés följde med då han inte sett hur jag jobbar än. Men han tyckte det såg trevligt ut! hehe

I fredags var min vän maria över och åt middag. Jag hade gjort en hel kyckling i ugn, marinerad med hounung, olja,vitlök,citron,timjan,peppar,salt och soja. Till de gjorde jag en potatisgratäng, en sallad och hemmagjort tzatsiki. Vart riktigt gott! :)
Igår, lördag. Kom Natalie förbi på kvällen så kollade vi på skräckis och käkade chips i stora mängder. Så denna helg har blivit lugn för min del. Idag ska jag och Andrés städa och fixa lite, sen ikväll så belönas vi med min supergoda chili com carne, Våran special på söndagar!


En vacker ros maria gav mig i fredags, gårdagens härliga frukost
och en working women, me.







Onsdag

Sitter vid datorn och kollar runt lite på alla era härliga bloggar!. Denna dag jobbade jag 8-16 på förskolan sen åkte jag in till stan och mötte upp Andrés på hans jobb. Vi gick runt lite i stan, och jag fick dessa två snygga ringar till min samling av min man!



Igår satte jag igång med att fixa lite byxor inför sommaren. Hade dessa byxor jag inte använt då dom inte satt så bra. Så nu har jag gjort om dom till shorts. Som ni ser så satte jag på nitar vid den nedre kanten. Nitarna är köpta i lösvikt på beyond retro!






Tisdagen den sjuttonde maj tvåtusenelva

Har precis ätit upp dagens middag. Idag vart det thaimat, mycket gott! Annars så har dagen varit som vanligt. Jobbade på dagis 8-15, efter de åkte jag till verkstaden och var där till 5 tiden!

Nu tänkte jag sy om ett par byxor till shorts, samt kolla igenom min garderob lite!
Men jag hoppas ni haft en trevlig dag!


Min helg i bilder från mobilen






God morgon

Nu sitter jag uppe och inspireras av massa underbara bloggar. Idag så tänkte jag fixa om lite kläder som hänger i garderoben och inte används för tillfället!. Tänkte även ta en sväng in till stan och kika runt lite!

Ikväll så ska jag ut med min kära kusin och lite andra vänner. Tror vi ska till Malmen (medborgarplatsen). Så de ska bli trevligt!.

så vi får se vad denna härliga lördag har att bjuda på! :)
Bjuder på lite halvdåliga bilder från mobilen. Tyvärr så vill ej min kamera fungera, Så får använda mig av mobilkameran tills jag löst problemet!

kanske livet rullar på som de ska nu

Sitter här helt igentäppt i näsan och svullen i halsen. gillar inte all pollen som svävar runt ute i luften!. Men även fast jag bara vill klaga just nu, så är jag otroligt GLAD!. Jag är glad att jag har vänner som finns där för minsta lilla. Folk som gillar mig för den jag är. En man som älskar mig otroligt mycket och förgyllar mina dagar. Jag är glad för att det känns som mitt liv börjar ta sin färd igen!. Jag har haft sådana jävla problem det denaste året. 2010 var nog det sämsta året i mitt liv tyvärr. Sjukdom, flytt hem till föräldrarna, svek, krossat hjärta, missförstånd och massa strul. men nu börjar det äntligen kännas som jag är tillbaka på rätt spår!.
Mina nästa mål, efter jag nu startat eget. är att ta mitt körkort samt skaffa mig en lägenhet (bor nu 2,a hand). 

Har inte bloggat nu på några dagar då jag haft problem med allergin. Så jag har mått riktigt dåligt. Men somtur är så fick jag massa medicin från doktorn igår, Så nu ska de nog bli lite bättre i fortsättningen!



Har ni några planer för denna härliga helg?

hemmagjord sushi

Här har ni en bild på gårdagens härliga middag!
testade för första gången att göra sushi, vilket vart mycket gott!

Är tyvärr inte på mitt bästa humör idag. är så jäkla trött och sur. Min kamera har slutat fungera. När jag slår på den så står det FOCUS ERROR på skärmen. Om någon vet vad detta kan berro på så får ni gärna säga till!

(bilden ovan är tagen med min mobil, ej den bästa kvaliten)

Måndagen den nionde i femte tvåtusenelva

Sitter och väntar på att riset ska koka klart!. Idag ska jag för första gången testa att göra egen sushi. ;)
Som ni märkt så har jag gått och blivit galen i sushi, Jag som för kanske ett år sedan lovade mig själv att aldrig äta den "skiten". Men fan så gott det är! :P

Annars har dagen varit full med jobb. Så nu är jag så trött och ser fram emot min helkvälll i soffan! 

Hoppas ni haft en trevlig dag?.



rålambshovsparken

Kom hem för en stund sedan från rålis. Var där med lite vänner, samt Andrés jobbarkamrater. vi solade, snackade skit och åt massa gott. Jag hade gjort en pastasallad och till de vart det keso & tzatziki.

Nu ska jag lägga mig i soffan och se på en film, Och sen får vi se vad kvällen har att bjuda på! :)


Solen skiner och det är sådär härligt varmt ute.

Sitter på balkongen och bloggar med lilla Wilma. Kom upp ur sängen vid halv 9 idag och har redan hunnit göra en massa. Igår så gick jag och andres en promenad in mot stan. Gick över johanneshovsbron och kollade på dom fina segelbåtarna samt utsikten. Vi gick en runda i stan, tog en glass i medborgarplatsen. Köpte även med mig färska kryddor som jag planterat nu på morgonen!.

Igårkväll byggde jag en liten låda som jag målade vit och lät torka under natten. Nu på morgonen satte jag i en skyddsplast (så inte trälådan förstörs av vatten). samt planterade dom färska kryddorna!






Lördagens middag - Hounungsglaserade revbenspjäll i ugn





Honungsglasyr/marinad:

½-1 dl flytande hounung
½ dl rapsolja
2 msk olivolja
2 msk vitt vin
½ vitlök
1 citron
färsk timjan och rosmarin
salt, peppar, citronpeppar

Blanda den flytande hounungen med rapsolja, olivolja, vinet och pressa i 1 citron i blandningen. Tillsätt den pressade eller finhackade vitlöken, samt alla kryddor.

Sätt ugnen på ca 200-225 grader. Lägg spjällen på en långpanna och pensla på marinaden på båda sidor.
Under själva tilllagningstiden (ca1½timma) vänd på spjällen 4-5 gr och vid varje vändning,
pensla på med marinad. efter halva tilllagningstiden så sänkte jag värmen till ca 180 grader.

Serverade spjällen med en sallad samt 3 olika såser. Bearnaisesås, tsatsiki, keso.

Knäckebröd

Detta recept är taget från Recept.nu. Men jag ändrade lite i receptet när jag gjorde mina knäckebröd. Så ni får det ändrade receptet, så som jag bakade. Men det riktiga hittar ni här:  Leila bakar
Färdigt på ca: 1 - 2tim
Ingredienser Till 24 knäckebröd:
5 dl mjölk
0,5 msk honung
0.5 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk anis
½ dl linfrön
15 g färsk jäst
2 dl bovetekross (var medveten om att bovetekross ska sköljas i kokande vatten eller kokas innan man tillsätter det i smeten)
3 dl vetemjöl
7 fullkornsmjöl

 


1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor till max 37 grader.

2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.

3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60-70 minuter.

5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.

6. Grädda i mitten av ugnen i 2-5 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon/några minuter till. Låt svalna på brödgaller.


( Jag som har gasugn. Gräddade brödet på 230grader i nedre delen av ugnen. 5 minuter på ena sidan, sen vände jag på den och gräddade 5 minuter till för att få det riktigt knaprigt! ).




Tidig fredag

Kom precis hem från jobbet, så skönt att sluta 1 på fredagar.  Nu tänkte jag försöka fixa klart lite med hemsidan, Samt kanske sova lite (blir så trött i huvet av min pollenallergi).

Sen så senare ska jag möta upp Cecilia i stan. vi ska äta lite och sen dra till någon klubb och dansa loss. Får se vart vi hamnar ikväll!. ;)

Igår bestämde sig wilma för att smpinga race runt här i lägenheten. Såklart hade hon ner en av mina växter, chiliplantan. Lyckades rädda den halft. den ser lite "ledsen" ut just nu, så vi får vett se om den överlever! :P
Som tur är så har jag ju en till, så det råder ingen kris!. Men F*N vad arg jag blir på henne ibland. katter ska ju vara så smidiga och kan ju i princip balansera på ett snöre. Men nej, inte Wilma. Hon är som en stutsande boll som sänger sig in i saker och har ner allt! haha.

min vackra mor



god mat hos älskade natalie

Kom precis hem från Natalie. Åkte dit efter jobbet/jobben och åt god middag och snackade skit!. Vart kyckling med ostsås, ris och grönsaker!.
Jag så trött efter en lång dag, så ska krypa ner mellan lakanen nu! :)

Hoppas ni haft en härlig torsdag!


mammas gamla träskor klär mina fötter i vår




nytt runt halsen



snö, regn & sol - typiskt april-maj väder!

Har precis tagit ett varmt bad, så nu känner jag mig sådär härligt trött!
denna dag har i princip sätt ut som gårdagens. Jobb och mera jobb som vanligt!.

För ett tag sen så köpte jag in mitt första sommarplagg för sommaren 2011. Vart en transparent topp som kommer passa bra med jeansshortsen!





Ett snabbt inlägg såhär på kvällskvisten.

gör ett litet inlägg nu innan jag ska sova för natten!. Idag har jag jobbat, samt haft fullt upp i verkstaden. Nu på kvällen har jag roat mig med glamourama, matlagning och lite pysslande. Har pysslat ihop ett halsband av lite gamla halsband/kedior. Vart precis klar, så ni får se resultatet i morgon! :)

Annars så har vell min måndag varit bra, har gått väldigt fort! en dag närmare helgen ;)


Två bilder från min knäckebrödsbakning igår:



Söndag

Sitter och äter frukost och kollar på tv. Hade jättesvårt attt somna igår, vet faktiskt inte riktigt när jag somnade!

Men nu väntar jag på att degen ska jäsa färdigt. Håller på att baka knäckebröd :) har gjort det 1 gång innan, och då vart de ganska gott, men dom smakade lite bränt i smaken. Så nu ska jag testa igen och se hur de blir denna gång!

Idag ska jag även träffa Natalie, får se om vi ska vara hos henne, eller om hon kommer hit! :)



RSS 2.0