en ängel flög till himmelen

Har inte bloggat på några dagar, och vet inte när jag gör det nästa gång. Tyvärr så fick jag för några dagar sedan veta att en vän till mig inte längre lever. otroligt jobbigt att försöka bearbeta alla känslor och försöka inse att han inte kommer komma tillbaka.



middag hos farfar

I lördags vart det en trevlig middag hemma hos min farfar med familjen.



ledig

Idag är våran dagisenhet stängd så då vart man hemma idag!. Har nu under morgonen ringt om försäkringar, konton och läst på en massa om bokslutsmetoder och bokförning!. väldigt intressant faktist!.

Igår for jag och andrés upp ur sängen och gick ner till gymmet vid 10. Vi körde på stenhårt i 1½ timma så nu känns det ordentligt i hela kroppen!. Kul att han ville följa med och testa. för han gillar inte gymträning speciellt mycket, utan mer gruppträning (kampsport). Sen på eftermiddagen kom Gabriella över så lagade vi en indisk gryta med ris, pitabröd, jordnötter, banan och annanas!

Maträtten jag gjorde gjorde jag lite på känsla och utgick inte efter något recept. utan måttsätte efter hur jag ville att de skulle smaka. Vart en mycket speciell maträtt då vi åt utan bestick, vi använde oss istället utav pitabröd och händerna. vart ganska kladdigt men de va helt otroligt gott!. :) (ska försöka visa er måttsättningen på ett ungefär, Men eftersom jag gick lite efter smak så får ni göra lika dant om ni ska testa att laga detta).

Började med att koka ca 600g lamm med ben i en gryta med ½-1L vatten, 1tsk soja, 1 tärning hönsbuljong, 2tsk curry och 1nypa salt.. lät de koka tills köttet började släppa från benen. Efter de så la jag över lammet (och ben) i en stekpanna och brynde de med 100g smör och 1 hackad purjulök och 1 gul lök (sparade skyn som köttet innan hade kokat i).

mixade 2 tomater med 2tsk currypasta, 1msk tomatpure, 2tsk chilisås och 1tsk soja tills de vart en slät sås. Hällde de över lammet och löken + 2-4dl av den sparade skyn.

Tillsatte sedan 2 finhackade paprikor, 2-3 tsk kardemumma
, 3 vitlöksklyftor, ca ½dl hackad ingefära och lät allt puttra på svag värme i några minuter.

Kokade upp vatten i en liten kastrull och tillsatte 1 dl röda linser. Kokade dom i ca 5-10 min. Hälde sadan av vattnet och tillsatte linserna i grytan.

satte ugnen på 150-175 grader. la upp 10 st små pitabrod och "stänkte" över lite olivolja och strödde på gurkmejam efter egen smak. gnuggade pitabröden mot varandra och packade in alla pitabröden på hög i 2 blöta baklåtspapper (skölde baklåtspapprerna under vatten och kramade ur dom så dom vart fuktiga). "gräddade" bröden i mitten av ugnen och lät dom ligga tills dom blev lagom varma och känndes mjuka. (Att grädda bröden i blött baklåtspapper gör att bröden inte blir som skorpor när dom blivit varma, utan håller sig mjuka under uppvärminingen)

Hällde i ca 2 dl vispgrädde i grytan + att jag smaksatte med lite mer chilisås, gurkmeja och currypasta för att få grytan lite starkare. Sedan lät jag den koka tills grytan vart riktigt krämig!. hällde sedan över grytan på ett stort fat för att få den att svalna (eftersom vi åt med händerna så kan inte grytan vara allt för varm)

Kokade upp ris för ca 4 personer, tillsatte ½tsk kardemumma i riser och lät även den ligga på ett fat och svalna innan servering.

Till grytan, riset och pitabröden. så hade vi saltade jordnötter, annanas i bitar och skivad banan!

smaklig kladdig måltid!


registrerat!

börjar bli riktigt dålig på att uppdatera här i bloggen!. Men kan berätta en kul sak. Igår var jag på skatteverket och registrerade mitt företag! :) Nu ska jag bara skicka iväg olika förslag om vad jag vill heta och se villket jag får! Är kul att det verkligen är pågång nu. Lite därför jag inte hunnit bloggat så mycket den senaste tiden. Har så mycket annat som sker nu. blir kul men mycket såklart. Och ekonomiskt så kommer jag få hålla mig ganska lågt framöver. Mycket av mina sparpengar och annat kommer att hamna på företagen (kan ju inte få starta eget bidrag då jag inte är 25).
Men ska man uppfylla sin dröm så får de kosta vad de kostar! :)

Snart ska jag börja fixa mig lite. Kl 17 ska hela familjen hem till min farfar på middag. Kommer bli en supergod middag som vanligt och sen sällskapsspel. Blir en lugn och mysig lördagskväll!.

Pressade blodapelsin i mårse och hade till frukostmackorna, så gott!




Onsdag

Springer just nu mellan datorn, tv'n och köket då jag lagar mat, kollar på tv och försöker blogga! haha. Idag hade jag en lång dag på jobbet, men gick ändå och tränade i 1½ timma efter jag slutat. Vart mest ben och rumpträning, så börjar redan känna att de stramar. så skönt! ;)

Igår var min älskade vän Natalie förbi. Jag hade gjort en maträtt med potatisgratäng, kyckling, en tomatsallad, avocado och stekta sockerärtor!. Vart "lördagsmat" på en tisdag, men de är ju så gott!


the first day of the week

Denna måndag bjöd inte på så mycket mer än jobb! Har haft en riktigt lång dag på jobbet idag så nu börjar jag känna mig riktigt trött! Snart börjar storebror, och efter de ska jag mysa ner mig i sängen och gosa med min wilmabus och invänta john blund.


Bowling

Här bowlar vi på förfullt jag, maria, vänner och marias familj.




Maria fick in en strike, nöjd tjej!


Men jennifer vart inte så nöjd med sina poäng!


Söndagen vart som ni ser mycket lyckad med bowling och godmat! hade jättetrevligt och tror att maria vart mycket nöjd med sin 20års dag!.
Tyvärr så glömde jag min kamera hemma, så dessa suddiga bilder är tagna med min mobil! :)

kan du hjälpa mig?

Tänkte bara fråga om de finns någon kunnig läsare där ute som kanske skulle vilja hjälpa mig med att göra en hemsida?. Som ni vet så håller jag på att starta ett eget företag och skulle då vilja ha en hemsida. Har hittat lite folk som man kan beställa hemsidor ifrån, men priserna är så sjukt höga!

Men kanske någon av er läsare kan hjälpa mig med de?.

God morgon

Ligger i soffan hemma hos mamma och pappa och kollar på ice age 3 :). Sov här inatt då jag under dagen ska på middag och bowling med min kära maria som fyller 20år idag! Min mor och far bor inte långt ifrån bowlinghallen vi ska till, så då passade jag på att sova hemma igen.

I fredags var jag hem till Kattis (pappas kusin) och hjälpte henne att skruva lite skåp och handtag i köket. Efter de så mötte jag upp Andrés hemma hos hans mamma, så åt vi middag där!

Igår var jag hemma hos Cecilia och åt goda hamburgare och kollade på melodifestivelen! myspys.




Hemma hos Cecilia

Sitter hemma hos Cecilia och min storebror och har de trevligt. Senare blir det goda hamburgare till middag och en mysig kväll med cicci!

Hoppas ni får en trevlig lördag!

svarar på era fina kommentarer i morgon, nu ska jag fortsätta att vara social. ;)

torsdagtorsdag

Nu sitter jag här vid datorn med en kelig katt i knät. Kom för en liten stund sen hem från jobbet (yes, fick jobba lite idag). I morgon blir de inge jobb, men ett sånt där härligt gynekologbesök :S usch. Om ett tag ska jag fixa mig lite och dra mig hem till min kära mor och far. Sover där då läkaren jag ska till ligger 10 minuter från där dom bor. + att jag får träffa min andra söta katt nisse som bor kvar hos mamma och pappa, gamlingen!

Har ni haft en bra dag?

Jag och andrés påväg hem till mamma och pappa i söndags.




blond


Lapptäcke









Nu är jag klar med lapptäcket och är riktigt nöjd!.

Jag köpte olika gamla tyger, gardiner och dukar på secondhand som jag sedan klippte ut rutor på 18*18cm. Sydde ihop alla rutor med raksöm tills det bildades ett stort täcke. Nålade fast täcket i ett gammalt överkast. Sydde en raksöm runt hela täcket/överkastet + mellan rutorna så att täcket skulle sitta ihop med överkastet. Vek in kanterna och gjorde yttligare en söm runt hela täcket/överkastet.

Och det blev ett nytt lantligt lapptäcke som kostade mig 120kr att göra. :)

TIPS:
Om även du har tänkt att göra ett lapptäcke så kom ihåg att tvätta alla tyger innan du klipper ut rutorna i dem. För om du inte har tvättat dom, så kan dom när du senare tvättar hela lapptäcket krympa, och då blir inte recultatet så lyckat!.

bättre sent än aldrig

Dom senaste dagrna har jag haft fullt upp, har inte heller känt för att sitta vid datorn. Men nu sitter jag här igen och knäpper runt!.
For en stund sedan var jag och Wilma ute och myste i solen, 3+ grader. Är ett riktigt mysigt vårväder idag. :)




Dom Senaste dagarna har jag haft fullt upp. Har fortsatt med att plugga om egenföretagande, varit på föreläsning om egenföretagande, gjort klart lapptäcket, varit på födelsedagsmiddag, färgat håret blont, skruvat handtag, satt ihop lådor och gjort en massa annat.

Fredag

Ligger fortfarande kvar i sängen och kollar på tv.
Känner mig så trött i huvudet, har sovit dåligt dom senaste 4 nätterna. Vaknar av att Andrés mobil ringer stup i kvarten på morgonen + att han får massa sms från jobbet.. låt mig få sova bara!!!

Igår fick jag igång symaskinen i allafall. har snart sytt ihop alla rutor, så de bildar ett stort täcke. Sen ska den bara sys fast på ett gammalt överkast. Får se o symaskinen vill funka idag. När jag nästan var klar med att sy ihop alla rutor igår så började symaskinen låta konstigt. Den klickar och "smäller" när den syr, så jag vet inte riktigt vad den håller på med.

Nu ska jag äta lite frukost och ta en dusch. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på!


Vårkänsla




The sound of music











THE SOUND OF MUSIC är min absoluta favoritfilm.
Jag har sätt den minst 30 gr, och kan nog se den lika många gånger till!
Hittade LP-skivan med alla sånger från filmen på stadsmissionen för några dagar sen.
Så nu ska jag bara hitta en LP-spelare så jag kan lyssna på alla mina skivor (pappas samling).

Design

börjar redan tröttna på min design..
Kanske man ska ägna sin kväll åt att göra en ny! hehe


onsdag

Är sådär härligt trött nu. :)
På morgonen pluggade jag om egenföretagande och lyssnade på musik!. Efter de så rörde jag mig ner till gymmet. Var jogging/powerwalking på bandet i 60 min, cyklade i 15 minuter och sen stretch i 15 min!. Kändes som ett ganska bra första pass. :). Nu känner jag mig sådär härligt trött och matt i kroppen. Men i morgon kommer jag vell ha ont överallt! hehe :)


Just nu sitter jag själv här hemma, tråkigt!.
Min man skulle ha slutat tidigt idag, men fick precis veta att han måste jobba till 23.00 ungefär. :/
Men får vell slå på värsta tjejfilmen nu när jag ändå har tv'n för mig själv. Sen blir de såklart ett avsnitt av storebror (vilket Andrés hatar) hehe.

Redan tisdag

För min del så känndes de som om måndagen bara flöög förbi. Redan tisdag!.

Just nu jobbar jag inte, så de är därför jag sitter hela dagarna och kollar upp allt om egenföretagande. Ska ägna iprincip hela veckan åt de. Men va kul det är!.

Idag ska jag även ner till gymmet vi har här där jag bor. Tänkte skaffa mig ett kort idag, så man kan komma igång med träningen. Har alla kläder och skor jag behöver, så de ska bli kul att sätta igång.
jag vet att om man inte skaffar ett kort eller bokar in sig på någon kurs, så blir inte träningen av. Jag sa innan att jag skulle ut och springa på dagarna. Men om man inte har en tid att följa, så blir de såklart inte av. ;) haha

Klockan jag håller på att göra har jag kommit halvvägs med. Måste märka ut minutrerna, vilket jag inte har satt igång med än. Igår försökte jag även börja sy ihop lapptäcket. Men min symaskin ville inte som jag. fan va arg jag blir. Den vill inte snappa upp undertråden så jag höll ju på att få fnatt!
Och andrés kunde ju inte precis hjälpa till. Han bara kollade ner på undertråden och såg undrande ut. Så dedär får jag lösa själv. Kanske tar tag i de i eftermiddag om jag känner att jag har tålamodet. :)

Ett sött tips!
Ligger också dina tidningar framme och ser lite tråkiga ut?.
Sätt ett band runt och gör en liten rosett, så ser de genast lite mer "städat" ut.


RSS 2.0