söndag söndag

God morgon!.
Sitter vid datorn och kollar runt på skatteverkat samt letar efter alla nr man ska ringa för att komma igång ordentligt!.. I fredags åkte jag somsagt hem till Kattis, Min pappas kusin. Hon hjälpte mig att gå igenom allt om skatter, moms, f-skattesedel, firmaformer och mycket mer. Känns som jag börjar få mer koll nu. Och i eftermiddag ska jag försöka få tag på försäkringskassan och boka upp ett möte för mer information av starta eget bidrag.
Känns bra dehär, så ska köra på sakta men säkert och se om jag kan få dehär att fungera!. :)
Sov hemma hos Kattis i fredags, så lördagen spenderade jag även med att hitta information och annat bra att veta!.

Igårkväll Vart jag hemma och pysslade på mitt lapptäcke. Var så trött i huvet, så orkade inte dra ut och hitta på något. Men har fått ut alla rutor nu, så nu är de bara att sätta igång och sy.

Alla tyger har jag köpt på Secondhand, Så dom kostade mig 5-15 kr styck.
Var allt från gamla gardiner till dukar.





Min favorit, Så fina mönster och härliga färger.


Nu skall de ske!

Hela dagen igår och idag har jag ägnat mig åt att tänka, ringa och maila! Jag har bestämt mig för att verkligen försöka förverkla min dröm...Att öppna ett finsnickeri.

Som ni vet så är jag utbildad till möbelsnickare och inredningsdesigner. Så ni kan tänka er va de kliar i mina fingrar efter att få göra de jag vill!.

Hela dagen igår + idag har jag ringt runt till olika möbelsnickerier för att se om jag har möjligheten att hyra in mig hos dom. Har fått svar från 5 st, som tyvärr alla hade fullt för tillfället, Nu väntar jag bara på att 11 andra ska svara på mina mail. Nu sitter jag vid datorn och läser om egenföretagande samt starta eget bidrag och massa annat!. full rulle på mig :)

I morgon ska jag åka hem till min pappas kusin och prata om min framtid. Hon är en kvinna som verkligen vet vad jag vill med mitt liv och hon vill verkligen försöka få min dröm att bli uppfylld. Så vi ska ta reda på allt jag behöver veta, samt skriva ner allt och få mig att bli mer peppad.. Kattis, du är bäst ♥
Kommer sova hos henne, så i morgon blir de nog inte mycket bloggande!.

Ni kanske även märker att jag inte bloggar varje dag, Nu är de för att jag har så mycket annat i huvet som kommer före. + att jag och andrés fortfarande delar dator, så jag har inte alltid tillgång till den! :/

Men tack för era fina kommentarer om att jag kommer lyckas, de värmer och får mig att vilja ännu mer!


tis-day

God kväll kära vänner!.
För tillfället sitter jag vid datorn och kollar runt på lite tips samt regler om egenföretagande. i bakgrunden så kommer musik av bruno mars ur mina högtalare. Jag har sen tidigare en utbildning i egenföretagande, så jag har lite koll som jag nu försöker "förfriska".

Som ni kanske har förstått så kliar de i mina fingrar efter att få göra mitt absolut egna!. Jag känner att de börjar växa en ångest inombords, då jag inte har plats, material, maskiner eller pengar till att skapa och vara mitt kreativa jag!.
I morgon blir de inge jobbande. Så då ska jag vara hemma och fortsätta klura lite på min framtid, samt se vart jag vill komma med jobblivet!.

De vackra som nu lyser upp min vardag.


klocka

Nu ska jag sätta igång och göra en köksklocka!.
Den gamla är inte riktigt i min smak, så nu ska ska den göras om till en ny.
Klockan ska jag göra medhjälp utav hårdpapp, färg, svartvita kort, samt ett spetsband.

Recultatet får ni såklart se sen!.





lördag & söndag

Som ni ser så har jag inte hunnit med att blogga så mycket denna helg. Har haft fullt upp med trevligt besök!.

I lördags kväll kom två av mina kära vänner hem till mig och Andrés på middag och fika!. Jag hade gjort en kycklinggryta med zucchini som jag serverade med bulgur.





Igår så kom min kära familj över på middag!. Jag gjorde en köttgryta med kantareller som jag serverade med potatis. Det tar sin tid, men de blir väldigt gott. Receptet har du här!.
Till efterätt hade jag bakat en kladdkaka med chokladkräm, riktigt gott!.






mamma

Mamma om Överaskning..:
Jag vet att du behöver en verkstad, ett snickeri att vara i för att kunna skapa det du vill. Det behövs många maskiner för Dina verk, jag vet! Jag önskar jag hade pengar så jag eller vi kunde hjälpa Dig med detta, men så är det tyvärr inte! Jag önskar att det finns någon som skulle vilja investera lite till dig så du kan skapa, för det är det du är skapad för. Du är ett kap att investera i. Pussar!

TACK MAMMSEN FÖR ATT DU TROR PÅ MIG, DE FÅR MIG ATT VILJA MER OCH JAG ÄLSKAR DIG SÅ MYCKET FÖR DE!.
DEN BÄSTA MAMMAN PÅ JORDEN ÄR DU! ♥

18 Februari, 2
0:47

lördag den 19 februari 2011

God morgon, god morgon!
Idag känner jag mig väldigt trött och seg i huvudet. så de komer bli skönt att ha en hemmakväll med två av mina tjejkompisar!. Dom kommer över vid 6 tden ikväll. Så ska försöka komma på något gott att slänga ihop till då!.

Igår så hade jag ju fixat en överasskning till Andrés. Jag tog med honom till premiären av sanctum!. Gud så mycket folk de va där!. Men kan säga att de var en riktigt bra film och ni ska absolut om ni får chansen ta och se den!. Andrés tyckte den var jättebra, så de vart en lyckad kväll!.



Snart ska jag klä på mig och gå ner och handla lite. I morgon kommer min kära familj över på middag, så ska fixa alla ingredienser till maträtten, samt hitta något gott till ikväll!.

Överaskning..

Ikväll så ska jag in till stan och möta upp Andrés. Sen ska han få en "överaskning" som börjar kl 21:15..vad kan de vara? ;). Hoppas han tycker de blir kul i allafall!.
Nu sitter jag och knäpper runt på datorn efter att ha tagit en lång varm dusch.
Vad är era planer för fredagen?


Så mycket tankar snurrar runt i mitt huvud just nu.
Vad vill jag igentligen göra i framtiden?, vad vill jag med mitt liv?.

Jag vill ha mitt egna!.
Jag är självständig och kreativ.
Jag vill i dagarna långa stå och tänka, Jag vill skapa!.

Kan jag klara av de?, Har jag förmågan?.
Frågan är, klarar jag av pressen?
.

Onsdag

Sitter vid datorn och letar efter jobb för full rulle!. Vill hitta något som låter mig att använda min kreativa sida mer. Så nu är de bara att leta vidare!.

När jag kom hem från jobbet idag så satte jag igång med att börja mäta och klippa i massa tyger!. Jag ska sy ett lapptäcke, så jag satte igång med de idag!. Blir en riktig röra här på vardagsrumsgolvet!. ;) hehe


colorful

Älskar inte du som jag när frukt och grönsakskorgen är full och ser sådär extra smarrig ut?!.





Presenter

Kan börja med att säga att jag var inställd på att inte få några presenter av Andrés igår!. Då både han och jag tycker att alla hjärtans dag är lite överskattat med massor med presenter hit och dit.. Själv så lagade jag hans favoritmat och gjorde mina + hans sysslor här hemma. Han vart jätte glad!.

Men Andrés hade använt lite av sin fantasi och hittat något till mig som han vet att jag verkligen gillar!. Som ni vet så gillar jag både möbler och prylar med lite lantlig/vintage stil. Så han hade hittat ett jätte fint armband samt en ring med "antika" knappar på. Mycket snällt av min kära pojke! ♥ :D







Blev även jätteglad när jag kom hem från jobbet idag. I brevinkastet låg dom 4 fotona jag har skickat efter från FUJIdirekt. (hela beställningen inklusive frakt kostade mig 35 riksdaler)

Ni får vänta med att se de 4,e fotot då de är en present till en vän!. ;) spännande!.


valentine's day

Kom precis hem från jobbet och ska snart hoppa in i duschen. Efter de ska jag sätta igång och laga lite miiddag. Blir Andrés favoritmat då de är alla hjärtans dag!. Så hoppas att han blir glad när han kommer hem från jobbet!. :)
Annars har dagen varit som vanligt, Jobbat och slitigt! haha :)




Loke anton fossli






Gula drömmmar












Lördag

Nu har precis cecilia åkt härifrån med sin son Anton, och jag sitter nu i soffan och knäpper på datorn!. Har haft fullt upp dom senaste dagarna, Så har inte haft tid att sitta vid datorn!. Men de hoppas jag ni förstår!.

I torsdags så jobbade jag till 14 tiden. Efter de så åkte jag hem till min pappas kusin i gröndal.. Vi var hemma hos henne och pratade i timmar, vart även bjuden på fika och sen en god middag.. Lite senare kom hennes son över (min syssling). Va kul att få träffa honom en sväng också. Var hemma igen vid 21 tiden. Så då vart de hopp isäng på direkten!..

Igår Jobbade jag hela dagen och kom iväg från jobbet vid 17 tiden. Då kom cecilia över och vi fixade oss och drog in till stan. Vi hamnade på SOFT kök och bar, Där vi dansade rumporna av oss hela natten!. Sen åkte vi tillbaka hem till mig och cecilia sov över.. Nu på morgonen kom Antons pappa och lämnade anton hos mig. Så har lekt och dansat med anton hela morgonen!. :)




finbesök

Sitter här i soffan och kollar på tv med min kära vän jennifer. Vi har inte setts på ett tag, så de är trevligt att ha henne här! :)
Nu ska jag fortsätta att va social så bloggar mer i morgon!.

(Ledsen för den dåliga uppdateringen, Delar tyvärr fortfarande dator med Andrés) :/



b l a c k' n w h i t e














tuesday

Stackars lilla wilma. På morgonen var jag iväg till djurkliniken och lämnade henne, hon kastrerades och ID-märktes. Var och hämtade henne igen på eftermiddagen och nu har vi legat och gosat en lång stund!.
Hon går runt här med en tratt runt halsen, ligger och kämpar med att försöka få av sig den!. lilla fialotta ♥

Annars har de jobbats som vanligt idag, Känner mig tyvärr fortfarande lite trött i kroppen. Men annars mår jag bra! :)
Igår var jag in till stan efter jobbet och mötte upp Andrés. Jag handlade ett par träningsskor och en sportbh på stadium. Ska verkligen komma igång med träningen nu!. Måste tyvärr kanske vänta med gymkortet då ekonomin inte är på topp. Får göra lite övningar hemma sålänge! :)





blodgrape

Nu ska jag äta mumsig blodgrape och bläddra i Elle-tidningen.


Söndag

Söndagen började med att väckarklockan inte ringde. Hade satt den på 09:45, då jag skulle börja tvätta vid 10. Men vaknade kl 10:59 i ren panik och klockan hade inte ringt.. For ner till tvättstugan och han tvätta lite av tvätten ialla fall!. haha. Sen så har jag tvättat fönstrerna, torkat av överallt, dammsugit och tvättat golven + desinfektionerat hela lägenheten nu när jag varit magsjuk.
Hade fått massa desinfektionsmedel av Andrés mamma (hon jobbar inom sjukvården). Den är toppen, Funkar både på kroppen och i hemmet!.

Wilma fick komma ut lite idag också.. Hon har ju inte fått vara ute när hon bott här hemma. Men när vi bodde hos mamma och pappa ett tag så var hon ute där..Idag var de så fint väder och hon satt å gnällde på balkongräcket. Så vi gick ner med henne så fick hon springa av sig lite!. :).. Hon fick även bada idag. Hon vart så skitig under tassarna, de vart små tassavtryck i lägenheten efter städningen.. Så hon fick sig ett bad. Men eftersom wilma gillar vatten så satte hon sig ner och nosade lite på vattnet och var så söt!. Nu springer hon runt här lite halvblöt och helt ruffsig. hehe. skrutt fian ♥

Idag Fick jag i alla fall i mig lite mat. Blev "Mammas sushi" till middag.. Jag är som ni vet helt såld på avocado, så de passade mig och min mage mycket bra!. :)


Wilma


Städa städa

Har precis satt mig ner efter att ha rensat bland ALLA papper, kvitton och räkningar. Gud vilken tid de tog.. Allt var intryckt i 2 skåp. Så rensade och sorterade in viktiga papper i pärmar. Tog sin lilla tid, men nu är de både ordning och mindre papper liggande överallt. :)

Hade bjudigt hit min familj på middag i morgon, Men känner mig fortfarande konstig i magen + att jag fick svårt att äta igår igen, så fick tyvärr flytta fram de!.

Idag/kväll ska jag bara ta de lugnt. Känner mig helt utmattad efter att ha sorterat och räknat i flera timmar. hehe ;)

Har ni några planer för lördags kvällen?



Ill on Friday

Känns lite tråkigt att vara sjuk på en fredag, då man ändå ska ta sin tid för sig själv och vänner. Så ligger man hemma och mår illa istället!.. usch på de.

Men mår lite bättre idag i alla fall. Känner mig piggare och har fått i mig en macka och en kopp tée. Men ikväll ska jag laga hel kyckling i ugn med ugnsbakade grönsaker. Så ska försöka få i mig lite mat då.

Hoppas ni får en bättre fredag än mig i alla fall. Några planer?



Som tur är så har jag nya nummret av ELLE att roa mig med under dagen!.

A Favorite?

 











Magsjuk

Hungrig hungrig hungrig.. Vill bara ha mat, men kan tyvärr inte stoppa i mig vad som helst. Igår fick jag gå hem tidigare från jobbet för att jag mådde illa och hade kramper i magen. Bra var vell de då jag spenderade min kväll hängande över toaletten!. Usch, äckligt de låter, men talar sanning!.

Kan glädja er med att jag mår bättre idag. Har fått i mig ett glas nyponsoppa, som min mage så snällt håller kvar. Så tänkte om ett tag försöka äta en macka eller något. Att jag inte har ätit på massor med timmar gör mig galen, med tanke på att jag annars äter var tredje timma!. :/

Just nu sitter jag och kollar på film, The wedding date. Som min kära man spelade in här om dagen. Så ska fortsätta att se på den nu, så tittar jag in lite senare igen!. :)


Nytt i garderoben.

beiga tights med skindetaljer
Transparent linne (loose fit linne)
två sjalar
Nagellack, färgen vernish brown





Tisdag

Sitter i soffan och knäpper runt på datorn. I dag stängde jag på jobbet, så nu är jag helt slut!..

Var nere efter jobbet och kollade på gymmet vi har här, ville se var dom har för erbjudanden!. Känner att jag måste börja träna, Börjar bli riktigt lat. Haha. Har lite tur med att jag eventuellt kan få rabatt på årskort (friskvårdsersättning) då jag jobbar med barn. Så ska kolla upp de i morgon och se hur de fungerar! :)

Snart ska jag sätta igång att laga lite middag, blir pasta med sås på skinka, riven ost, svamp och kryddor. Gott gott!.

Lånar denna smarriga bild från google!.


Bildkälla

RSS 2.0