Idag har jag gjort en härlig limesaft





Skala ca 25-30 stycken limefrukter med hjälp utav en potatisskalare

skär limen i klyftor och lägg ner i en rymlig kastrull. häll i vatten så det precis täcker.koka upp och låt koka ca 20min.

När dom börjar koka sönder så pressa med en slev eller liknade för att få ut så mycket saft från limen som möjligt!

sätt en sil eller durkslag i en bunke och häll över saften, låt den rinna av och häll sedan ner den i kastrullen igen.

koka upp och tillsätt socker efter smak och pressa i en citron!

Klart! :)

(jag tog bort ca 3dl av saften innan jag tillsatte sockret. den tänkte jag använda i matlagning. t.ex. i grytor, marinader eller soppor. Även skalen sparar jag och torkar i solen och använder som krydda)




Kommentarer
Postat av: anniepiie

Mums,lime är gott så dethär är nog något för mig! :D Tack för receptet och beskrivningen! :) Ha en finfin kväll nu. Kramis

2011-07-16 @ 19:53:45
URL: http://anniepiie.blogg.se/
Postat av: Nicole

Älskar lime, det måste vara sjukt gott med limesaft :)

2011-07-16 @ 22:22:43
URL: http://niic.blogg.se/
Postat av: Marcus Å

Vad duktig du är! Min sommar har varit riktigt bra så långt och nu har jag nyss kommit hem från världens bästa semester. Hur har du haft det så långt då?

Kram

2011-07-17 @ 17:19:43
URL: http://slipsens.se
Postat av: Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

Åh vad gott! Måste testas! =)



sv: det lät mysigt! Här är det också datan som gäller och tvn i bakgrunden. ;)

2011-07-17 @ 19:11:54
URL: http://adaras.se
Postat av: Pernilla

Vad mumsigt med egen limesaft =)

2011-07-17 @ 21:10:01
URL: http://mammatilltvillingar.blogg.se/
Postat av: ida w

Åh, hur nice låter inte det då! Älskar förövrigt doften av lime. mums!

2011-07-18 @ 21:52:31
URL: http://idawe.blogg.se/
Postat av: Andrea - as in Andrea's walk in closet

Sv: Taaack, bilderna komemr från we<3it :)



ååh vad gott det ser ut! ;)

2011-07-21 @ 12:30:06
URL: http://awic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0