Knäckebröd
Detta recept är taget från Recept.nu. Men jag ändrade lite i receptet när jag gjorde mina knäckebröd. Så ni får det ändrade receptet, så som jag bakade. Men det riktiga hittar ni här: Leila bakar
Färdigt på ca: 1 - 2tim
Ingredienser Till 24 knäckebröd:
1. Värm mjölk, honung, sirap, salt och kryddor till max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60-70 minuter.
5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.
6. Grädda i mitten av ugnen i 2-5 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon/några minuter till. Låt svalna på brödgaller.
( Jag som har gasugn. Gräddade brödet på 230grader i nedre delen av ugnen. 5 minuter på ena sidan, sen vände jag på den och gräddade 5 minuter till för att få det riktigt knaprigt! ).
Mums, tack för receptet! :) Ser riktigt gott ut ju! :D Kram
Glassen var asa god!!!Knäckebrödet ser inte så dumt ut heller! =)
Mmmm vad smarrigt!
SVAR: TACK! Ska testa. :)