Lördagens middag - Hounungsglaserade revbenspjäll i ugn



Honungsglasyr/marinad:
½-1 dl flytande hounung
½ dl rapsolja
2 msk olivolja
2 msk vitt vin
½ vitlök
1 citron
färsk timjan och rosmarin
salt, peppar, citronpeppar
Blanda den flytande hounungen med rapsolja, olivolja, vinet och pressa i 1 citron i blandningen. Tillsätt den pressade eller finhackade vitlöken, samt alla kryddor.
Sätt ugnen på ca 200-225 grader. Lägg spjällen på en långpanna och pensla på marinaden på båda sidor.
Under själva tilllagningstiden (ca1½timma) vänd på spjällen 4-5 gr och vid varje vändning,
pensla på med marinad. efter halva tilllagningstiden så sänkte jag värmen till ca 180 grader.
Serverade spjällen med en sallad samt 3 olika såser. Bearnaisesås, tsatsiki, keso.
½-1 dl flytande hounung
½ dl rapsolja
2 msk olivolja
2 msk vitt vin
½ vitlök
1 citron
färsk timjan och rosmarin
salt, peppar, citronpeppar
Blanda den flytande hounungen med rapsolja, olivolja, vinet och pressa i 1 citron i blandningen. Tillsätt den pressade eller finhackade vitlöken, samt alla kryddor.
Sätt ugnen på ca 200-225 grader. Lägg spjällen på en långpanna och pensla på marinaden på båda sidor.
Under själva tilllagningstiden (ca1½timma) vänd på spjällen 4-5 gr och vid varje vändning,
pensla på med marinad. efter halva tilllagningstiden så sänkte jag värmen till ca 180 grader.
Serverade spjällen med en sallad samt 3 olika såser. Bearnaisesås, tsatsiki, keso.
Kommentarer
Postat av: Lina S
ser grymt gott ut!
Postat av: Pernilla
Mums mums =)
Postat av: anniepiie
Jag dör va gott! :D Mums!!! Blev hungrig nu så får väll se vad som finns i skåpet här hemma! ;) hihi Kramis
Trackback